22.7.19

Κυριάκο κέρδισες με τον λαϊκισμό...


Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως η κινητήρια δύναμη της εκλογικής επικράτησης της ΝΔ ήταν λαϊκισμός. «Λέγατε εμάς λαϊκιστές, αλλά εσείς αγκαλιάσατε τον εθνολαϊκισμό».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι...
του έκανε εντύπωση, η μετατροπή των ύβρεων και των κραυγών σε θεσμική αταραξία από πλευράς ΝΔ.

«Μακάρι, κύριοι της κυβερνώσας παράταξης, αυτή η οβιδιακή σας μεταμόρφωση να συνιστά δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας και στροφής στον πολιτικό πολιτισμό. Το βλέπω όμως δύσκολο», είπε ο Αλ.Τσίπρας και, επικαλούμενος τη στενή συνεργασία που έχει με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, επικαλέστηκε μια βρετανική παροιμία: You can't teach an old dog, new tricks, δηλαδή δεν μπορείς να διδάξεις σε έναν ηλικιωμένο σκύλο, νέα κόλπα.

«Δε διστάσατε να αγκαλιάσετε τον εθνολαϊκισμό και να γίνεται μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας για ψηφοθηρικούς λόγους», σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «πάει πολύ να μας λέτε ότι νικήσατε τον λαϊκισμό. Τον τροφοδοτήσατε, και με το Μακεδονικό τον κάνατε κινητήρια δύναμη για την εκλογική σας επικράτηση».

«Για το λαϊκισμό ωστόσο, αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω και κάθε φορά που δίναμε κρίσιμες μάχες στο εξωτερικό και κλείναμε μια αξιολόγηση, προεξοφλούσατε ότι θα αποτύχουμε. Γυρνάγατε δεξιά και αριστερά και λέγατε ότι καταστρέφουμε την οικονομία και ρίχνουμε τη χώρα στα βράχια, ενώ γνωρίζατε καλά ότι βάζαμε σε ράγες μια εκτροχιασμένη οικονομία.

«Και ενώ το γνωρίζατε ότι θα πετύχουμε τους στόχους διαμηνύατε και προβλέπατε συνεχώς ότι θα έρθουν δεινά, ότι δε θα βγουν πλεονάσματα, ότι θα εφαρμοστεί ο δημοσιονομικός κόφτης και άλλα πολλά».

«Ο οποίος κόφτης δεν εφαρμόστηκε ποτέ αλλά εσείς τον προτείνατε να γίνει θεσμός απαράβατος στο Σύνταγμα της χώρας. Αργότερα όταν καταλάβατε ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο, αρχίσατε τη θεωρία ότι όχι μόνο δε βγαίνουμε αλλά ότι υπογράψαμε και τέταρτο. Ποντάροντας ότι θα κοπούν οι συντάξεις. Και όταν ούτε αυτό σας βγήκε, αρχίσατε τη θεωρία ότι ποτέ δε θα βγούμε στις αγορές. Για όλα αυτά αλήθεια έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε την αυτοκριτική σας;», ρώτησε τον πρωθυπουργό ο κ. Τσίπρας.

«Επί τέσσερα χρόνια ψεύτες μας ανεβάζατε ψεύτες μας κατεβάζατε. Παραβλέποντας σκόπιμα ότι ήμασταν η μόνη κυβέρνηση σε περίοδο μνημονίων που έθεσε τον εαυτό της στη κρίση του λαού, το Σεπτέμβρη του ‘15, με τη Συμφωνία πάνω και όχι κάτω από το τραπέζι.

Μας κατηγορήσατε ακόμη για τη τραγωδία στο Μάτι. Φτάσατε στο πιο ακραίο σημείο τυμβωρυχίας. Αλλά μετά δεν είχατε κανένα πρόβλημα να πάρετε στη κυβέρνησή σας τον αρχηγό της αστυνομίας που χειρίστηκε τη τραγωδία.

Και το χειρότερο όλων: Αγκαλιάσατε τον εθνολαϊκισμό, γίνατε μακεδονομάχοι της κακιάς ώρας και υιοθετήσατε απόψεις που προφανώς δεν πιστεύατε»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: