22.7.19

Έρευνα διαΝέοσις...


"Πώς θα μπορούσε η χώρα μας να διεκδικήσει έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από την ανάπτυξη του τουρισμού τρίτης ηλικίας και του τουρισμού υγείας;" διερωτάται ο Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης "διαΝΕΟσις'.

Όπως...
προκύπτει από σχετική έρευνα του Οργανισμού που εκπονήθηκε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και ομάδα ερευνητών υπό τον συντονισμό του καθηγητή κοινωνικής και προληπτικής ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Γιάννη Τούντα, η χώρα μας θα μπορούσε να διεκδικήσει δεκάδες δισ. ετησίως, προσελκύοντας ηλικιωμένους τουρίστες για να περνούν στην Ελλάδα τα χρόνια της συνταξιοδότησής τους, ασθενείς τουρίστες που θέλουν να συνδυάσουν τη θεραπεία τους με διακοπές, ή άλλους τουρίστες που αναζητούν υπηρεσίες ευεξίας και υγείας.

"Γνωρίζατε ότι το 7,3% των ενηλίκων στην Ευρώπη δηλώνουν ότι θα ήθελαν να διαμείνουν στη Ν.Ευρώπη μετά τη συνταξιοδότησή τους; Ότι 120.000 Βρετανοί ηλικίας άνω των 65 ετών ζουν σήμερα στην Ισπανία και ότι ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 10 χρόνια; Ο ιατρικός τουρισμός και ο τουρισμός τρίτης ηλικίας αποτελούν μια μεγάλη αγορά και δυστυχώς μια ακόμα ανεκμετάλλευτη ευκαιρία για τη χώρα μας", σημειώνει μεταξύ άλλων ο Οργανισμός...

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: