17.7.19

Ο Χατζηπετρής της Ν.Δ....

Φαίνεται ότι απαλλαγμένη πλέον η Δικαιοσύνη από την ασφυκτική λαβή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα ισχυριζόταν η τότε αντιπολίτευση του...
Κυριάκου Μητσοτάκη και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, μπορεί και αποφασίζει ελεύθερα!

Ετσι χορήγησε αναστολή ποινής στον Αριστείδη Φλώρο, αθώωσε τους δωροδοκηθέντες της SIEMENS, έθεσε στο αρχείο την υπόθεση NOVARTIS σε ό,τι αφορά τον Μάριο Σαλμά, συνεχίζει σε ράθυμους ρυθμούς τις ποινικές υποθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και των άλλων μεγάλων σκανδάλων, νέες κατηγορίες αποδίδονται στη στοχοποιημένη Ρένα Δούρου και γενικώς όλα μοιάζουν να επιστρέφουν στην -πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ- ένδοξη για την ανεξαρτησία του θεσμού εποχή. Ως εδώ όλα καλά και αναμενόμενα.

Το περίεργο όμως της νέας φάσης είναι ότι πάλι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά την εποχή του απόλυτου κακού -δηλαδή του Νόμου Παρασκευόπουλου-, που ευτυχώς θα εξαφανιστεί με εντολή Μητσοτάκη, τώρα φταίνε πλέον οι Ποινικοί Κώδικες.

Τι κι αν εργάστηκαν επί είκοσι χρόνια τρεις Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές για να ολοκληρωθεί το δύσκολο αυτό έργο, τι κι αν γνωρίζουμε ότι οι συντάκτες τους δεν είχαν σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τι κι αν προσαρμόστηκε η χώρα στο ευρωπαϊκό δίκαιο, τι κι αν όψιμα θυμήθηκαν όλοι τις αντιρρήσεις τους. Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει ότι, όταν εφαρμόζεται ένα ευεργετικό μέτρο για όλους τους κρατουμένους φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν αποκλείονται ειδικοί κρατούμενοι από τις άδειες φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που τις έδινε. Οταν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης ταυτίζονται με τις τηλεδίκες, επιβεβαιώνει την ανεξαρτησία της, όταν κάποιες αποφάσεις ξεφεύγουν από τις θορυβώδεις φωνές, τότε είναι χειραγωγημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συχνά ο ίδιος δικαστής χαρακτηρίζεται άλλοτε ως επίορκος και άλλοτε άξιος του λειτουργήματός του. Η περίπτωση των εισαγγελέων Ιωάννη Αγγελή ή Ελένης Τουλουπάκη αποτυπώνει εξαιρετικά αυτή την αδιανόητη πρακτική.

Το θέμα, φυσικά, δεν είναι τι αποφάσεις παίρνει ένα δικαστήριο, ούτε αν αρέσουν ή όχι οι ηχηρές αθωώσεις ή οι αναστολές ποινών ή οι προφυλακίσεις για ψύλλου πήδημα.

Σε κάθε περίπτωση, ενώ η κυβέρνηση έχει πλέον εγκατασταθεί για τα καλά στις καρέκλες της, για ό,τι κρίνεται παράλογο φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Νόμοι και οι Κώδικές του...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: