18.7.19

Ο Καψώχας ξαναχτυπά...



Το Ελληνικό θα είναι το πρώτο σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη..

Δια χειρός Σωτήρη Καψώχα (από το Facebook): 

Το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο αυτής της κυβέρνησης θα είναι το Ελληνικό. Όχι μόνο γιατί τοποθετήθηκε υφυπουργός (Δημήτρης Οικονόμου) ο...
σύμβουλος της εταιρείας Lamda που έχει πάρει το έργο, ούτε γιατί θα αλλάξουν οι όροι ως προς το καζίνο, τη δόμηση και το αρχαιολογικό, αλλά κυρίως γιατί η επένδυση θα γίνει με χρήματα του ελληνικού λαού.

Ο πλειοδότης επενδυτής δεν προτίθεται να βάλει χρήματα και προσπαθεί να κάνει τη δουλειά με δανεικά που θα του δώσουν οι προβληματικές ελληνικές τράπεζες. Το ίδιο επιχείρησε να κάνει και στην προσπάθεια μερικής ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ (είναι βασικός μέτοχος), η οποία δεν προχώρησε γιατί οι μετοχές του είναι ενεχυριασμένες σε διάφορα fund και δεν είχε ή δεν ήθελε, να βάλει τα απαραίτητα κεφάλαια για την εξαγορά της επιχείρησης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα προσγειωθεί ανώμαλα στην κανονικότητα που τόσο διαφημίζει, καθώς για την υπόθεση του Ελληνικού θα κληθεί να συγκεράσει και τη σύγκρουση δύο τεράστιων επιχειρηματικών ονομάτων. Του Λάτση και του Βαρδινογιάννη. Είναι μια βεντέτα που κρατάει από τα παλιά, όταν ήταν εν ζωή ο πατριάρχης της δυναστείας Λάτση, ο Γιάννης Λάτσης. Ο μακαρίτης «μπαρμπα Γιάννης» γνωστός και για τις σχέσεις του με τον πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη, είχε ως μότο του ότι στο εξωτερικό κάνεις μπίζνες και στην Ελλάδα αγαθοεργίες και αυτό φαίνεται ότι ακολουθούν οι επίγονοί του.

Καλώς ήρθαμε λοιπόν στην συνήθη πραγματικότητα, η οποία ανακόπηκε για μικρό διάστημα, λόγω χρεοκοπίας της χώρας και επειδή οι μαδουραίοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατείχαν την κληρονομική τεχνογνωσία της διακυβέρνησης μέσω της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: