22.7.19

Eρώτηση για το FaceApp στην Κομισιόν...

Το FaceApp, η εφαρμογή που έκανε πάταγο τις τελευταίες ημέρες, και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί ήταν το θέμα της πρώτης ερώτησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, στην Κομισιόν.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ήδη την έχουν χρησιμοποιήσει πάνω από...
150 εκατομμύρια χρήστες, σε 121 κράτη, δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα ερωτήματα ασφαλείας, καθώς οι χρήστες, προκειμένου να «παίξουν» με την εφαρμογή δίνουν άδεια για πρόσβαση σε προσωπικά τους δεδομένα.

«Χρησιμοποιώ τα social media και εφαρμογές σε καθημερινή βάση. Με διευκολύνουν στην επικοινωνία μου με το κοινό που παρακολουθεί τις καλλιτεχνικές μου δραστηριότητες. Προσφάτως και τα νέα καθήκοντα μου ως Ευρωβουλευτή.

Ωστόσο το καθεστώς FaceApp είναι ιδιαίτερα νεφελώδες. Η έδρα βρίσκεται εκτός Ε.Ε. και οι όροι που προβλέπουν παραχώρηση δεδομένων χωρίς δυνατότητα ανάκλησης της συναίνεσης ειδικά αν αναλογιστούμε ότι οι χρήστες είναι πολύ νεαρό κοινό. Ο Γενικός Κανονισμός Προστασία Δεδομένων, είναι μια νομοθεσία πρότυπο, αλλά όπως φαίνεται από τις γνώμες των ειδικών και τις αντιδράσεις η εφαρμογή δεν την τηρεί. Τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι γρήγορα για να προστατέψουμε τους Ευρωπαίους πολίτες και να τους επιτρέψουμε να συνεχίζουν να απολαμβάνουν άφοβα τα οφέλη της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης»...

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: