15.7.19

To πρώτο τετ-α-τετ Σταϊκούρα-Ρέγκλινγκ...

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, θα έχει για πρώτη φορά σήμερα στις 15.00 ο...
νέος υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο ΥΠ.ΟΙΚ.

Ο κ. Σταϊκούρας θα έχει επαφές και με άλλους εκπροσώπους των δανειστών στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου του Economist που διεξάγεται αύριο και μεθαύριο στο Λαγονήσι.

Εκεί αναμένεται να μιλήσουν επίσης ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Χανς Φάιλμπριφ, ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα, Ντέκλαν Κοστέλο, ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ, Πίτερ Ντόλμαν, και ο επικεφαλής της αποστολής του ESM στην Αθήνα, Νικόλα Τζιαμαρόλι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συναντήσεων αναμένεται να βρεθούν η οικονομική κατάσταση και η αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα, όπως και το νέο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας η οποία έχει υποσχεθεί ελαφρύνσεις φόρων σε εισόδημα, ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών ετοιμάζει φορολογικό νομοσχέδιο με κόστος που προσεγγίζει τα 6 δισ. ευρώ με σκοπό να κατατεθεί αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Bουλή, δηλαδή μετά τις 22 Ιουλίου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: