16.8.19

Ευτυχώς έφυγαν οι «Μαδούροι»...


ΦΩΤΟ...

Πριν την ανάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ, στα ΜΜΕ και τις πολιτικές συζητήσεις είχε καλλιεργηθεί ο φόβος ότι η χώρα «θα γίνει Βενεζουέλα» και τα ράφια στα σούπερ μάρκετ θα είναι άδεια. Κατά ένα περίεργο τρόπο, τα...
άδεια ράφια εμφανίστηκαν ένα μήνα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία!

Ήταν αποτέλεσμα μιας καταστροφικής διαχείρισης στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης, που προκάλεσε για δέκα ημέρες χάος στο νησί, ταλαιπωρία, τουρίστες να κοιμούνται στην άσφαλτο, αισχροκέρδεια, οικονομική καταστροφή, διεθνή διασυρμό και ένα τεράστιο πλήγμα για τον τουρισμό. Πλην όμως στα ΜΜΕ σχεδόν αποσιωπήθηκαν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που αρνήθηκε να στείλει το Λιμενικό και οι παλινωδίες της στη διαχείριση της κατάστασης.























Ακόμη και για τις καταστροφικές φωτιές, κυρίως στην Εύβοια που καίγεται επί τρεις και πλέον μέρες, στα ΜΜΕ κυριαρχεί η «κυβερνητική γραμμή» πως αφού δεν υπήρξε νεκρός, υπάρχει μια επιτυχημένη διαχείριση παρά τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους που κάηκαν. Έτσι οι κραυγές όλων των ΜΜΕ αλλά και της ΝΔ και του Μητσοτάκη ως αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για «οργή και ανικανότητα» δεν επαναλήφθηκαν, η απροθυμία των κυβερνητικών στελεχών να διακόψουν τις διακοπές τους δεν ενόχλησε, ούτε το φιάσκο με το κέντρο έκτακτης ανάγκης 112 που λειτουργεί για επικοινωνιακούς λόγους αλλά ποτέ όταν υπάρχει πυρκαγιά.



Αντ’ αυτού η ΝΔ διαχειρίστηκε τις καταστροφές μόνο επικοινωνιακά, τα κυβερνητικά στελέχη συνωστίστηκαν στα μέτωπα για μια φωτογραφία με επιμελώς αξύριστο λουκ χωρίς να πουν, ουσιαστικά, τίποτε. Ο Υπουργός Υγείας περιχαρής υποσχέθηκε κάλυψη των εξόδων της περίθαλψης του τραυματία εθελοντή, αγνοώντας αν και Υπουργός ότι από το 2016 η πρόσβαση όλων των πολιτών στο ΕΣΥ είναι ελεύθερη και δωρεάν. Ο Κ. Μπογδάνος σε μια από τις εξάρσεις του, ζήτησε τσιμεντοποίηση των καμμένων εκτάσεων και όχι αναδάσωση, χωρίς κανείς να ενοχληθεί. Ο δε Ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος αναζήτησε τις ευθύνες των αρμοδίων στο σχεδιασμό, πλην όμως διαπίστωσε ότι αρμόδιος είναι ο Κ. Μπακογιάννης και η κυβέρνηση και όχι η… Ρένα Δούρου.

Η πιο ακραία περίπτωση ήταν αυτή του Βουλευτή Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε ένα αρκετά μεγάλο σκάφος του Λιμενικού Σώματος ως «ΤΑΞΙ» για να μεταβεί από το νησί των διακοπών του στην Εύβοια ώστε να κάνει επικοινωνιακή «φιγούρα» στην εκλογική του περιφέρεια. Το Λιμενικό - που η κυβέρνηση αρνήθηκε να διαθέσει στη Σαμοθράκη όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα - ανέλαβε να μετακινεί παράνομα ένα βουλευτή, ο οποίος το διαφημίζει κιόλας, αντί να το κρύψει.

Η κυβέρνηση και ο μιντιακός στόλος της, θεωρούν ότι η επικοινωνία είναι πιο σημαντική από την πραγματικότητα και πιστεύουν ότι μπορούν να συγκαλύπτουν τις ευθύνες τους, που φάνηκαν ήδη από τις πρώτες εβδομάδες. Αλλά ευτυχώς έφυγαν οι «Μαδούροι» και όλα πάνε καλά στη χώρα...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: