24.8.19

Αμήχανη συνάντηση Τραμπ - Μακρόν...

Τα είπαν σε έκτακτο γεύμα εργασίας...

«Στην πραγματικότητα έχουμε πολλά κοινά», δήλωσε ο Τραμπ για τον οικοδεσπότη Μακρόν. Οι δύο χώρες, είπε ο Τραμπ, έχουν μια «ιδιαίτερη σχέση». Ο Τραμπ έχει απειλήσει να...
φορολογήσει τα γαλλικά κρασιά και δυο γαλλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων και το φημισμένο Μπορντό του έστειλαν δώρο από ένα μπουκάλι εξαίρετο γαλλικό κρασί.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Μακρόν τόνισε ότι επιθυμεί να συζητήσει για τα καυτά σημεία στον κόσμο, περιλαμβανομένης της Συρίας, της Βόρειας Κορέας και της Λιβύης και επιπλέον για το Ιράν, μήλον της έριδος για τις δύο χώρες. «Πολλές από αυτές τις κρίσεις απαιτούν στενή συνεργασία», τόνισε ο Μακρόν αποκαλώντας τον Τραμπ "εταίρο" και «πολύ ειδικό προσκεκλημένο».

Διαφωνούμε στην πολιτική για το κλίμα, λέει ο Μακρόν

Ο πρόεδρος Μακρόν δεν παραδέχτηκε ότι οι δύο ηγέτες διαφωνούν στο θέμα της πολιτικής για το κλίμα, αλλά είπε ότι επιθυμεί συνεργασία ως προς τη μείωση των εκπομπών. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει κάνει από την αρχή της εβδομάδας σημαντικές παρεμβάσεις για την κλιματική αλλαγή, με αφορμή τις φωτιές που κατακαίνε τον Αμαζόνιο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν εκείνος που χρησιμοποίησε τη φράση «το σπίτι μας καίγεται» η οποία έκτοτε χρησιμοποιείται πολύ στα social media, αλλά και από άλλα επίσημα χείλη. Το γεύμα πραγματοποιήθηκε στην αυλή του ξενοδοχείου Hôtel du Palais, ήταν εκτός προγράμματος και ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: