26.8.19

Σκουπίδια...

Έτσι χαρακτήρισε τους πρόσφυγες στα Εξάρχεια ο Μπαλάσκας της ΠΟΑΣΥ και μετά... ανασκεύασε...

Ως μια «αθόρυβη, νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα» παρομοίασε την Αστυνομία ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας, σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, η οποία «σιγά, σιγά θα μαζέψει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια».

Η...
δήλωσή του αυτή, ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και video με πρόσφυγες και μετανάστες που κρατούσαν μικρά παιδιά στα χέρια τους, προκάλεσε την παρέμβαση της παρουσιάστριας της εκπομπής «On Line», Μάιρας Μπάρμπα, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα ν’ ανασκευάσει, λέγοντας του πως «είναι ξεκάθαρο (σ.σ. πως με τη λέξη σκουπίδια) πως εννοείτε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι».

Πώς είναι ξεκάθαρο πως εννοούσε αυτό, εμείς δεν καταλάβαμε. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μπαλάσκας ξεκαθάρισε: «Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί»...

thefact.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: