28.8.19

Η ώρα της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού...

Σε σημαντικά οργανωτικά ζητήματα αναλώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει εκ νέου έχοντας στο μενού...

θέματα ανασυγκρότησης του κόμματος.

Το έναυσμα για την επίσημη εκκίνηση της νέας πολιτικής σεζόν δόθηκε στη συνεδρίαση (27/08) της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με τις εργασίες να μην ολοκληρώνονται και το ραντεβού να ανανεώνεται για το μεσημέρι της Τετάρτης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Στην πρώτη συνεδρίαση, (που έγινε υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα) τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναλώθηκαν στα οργανωτικά ζητήματα, όπως οι αρμοδιότητες των τομεαρχών, τα τμήματα, καθώς και η επικοινωνία μεταξύ κόμματος και Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στο μεταξύ, το βασικό μενού των συζητήσεων (στο επίκεντρο θα βρεθούν τα πολιτικά ζητήματα), μετατέθηκε για την Τετάρτη.

Εκτός της αντιπολιτευτικής δράσης, μία από τις μείζονες προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την προσεχή πολιτική περίοδο, που έχει ήδη περιγραφεί από τον κ. Τσίπρα, είναι ο μετασχηματισμός σε ένα σύγχρονο κόμμα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και το άνοιγμα στην κοινωνία μέσω της εγγραφής νέων μελών.

Ο διάλογος αναμένεται να είναι ζωηρός και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των μελών του οργάνου με δεδομένο πως το τελευταίο δίμηνο έχουν αναπτυχθεί άτυπες ζυμώσεις μεταξύ στελεχών και βάσης με στόχο την επιτυχή μετάβαση στη νέα εποχή.
Σύγχρονο κόμμα-παράταξη με σαφές αριστερό στίγμα

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», διακηρυγμένος στόχος, ο οποίος αναμένεται να επαναδιατυπωθεί και πάλι από τον Αλέξη Τσίπρα, είναι το αρμονικό «μπόλιασμα» θέσεων και απόψεων όλων των ρευμάτων που στήριξαν και ισχυροποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου και που πλέον πρέπει να μετουσιωθούν σε πράξη και σχέδιο, το οποίο θα αγκαλιάσει το σύνολο του προοδευτικού κόσμου.

Το στοίχημα, με άλλα λόγια, όπως θα τονιστεί, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να διευρυνθεί, να ανοίξει ουσιαστικά σε όσους επιθυμούν να ενεργοποιηθούν στο εγχείρημα και να μετεξελιχθεί σε σύγχρονο κόμμα-παράταξη με σαφές αριστερό στίγμα αλλά και ρεαλιστικές λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: