25.8.19

Λαγός τον... Πλεύρη έσειε...


Δημητρης Ψαρρας

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των φιλοχουντικών απολήξεων της Δεξιάς, η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνθήκες «βέρτιγκο».

Ο ίλιγγος της κάθετης πτώσης που ξεκίνησε από τις ευρωεκλογές και έγινε...
αισθητός σε όλο τον κόσμο με την αποτυχία να εξασφαλίσει η ναζιστική οργάνωση εκπροσώπηση και στο ελληνικό κοινοβούλιο συνεχίζεται, όσο κι αν η «Δημοκρατία» φρόντισε να προσφέρει βήμα την περασμένη Κυριακή στον Μιχαλολιάκο για να ισχυριστεί ότι «η Χρυσή Αυγή δεν τελεί υπό διάλυση».

Ο τρόμος για τη δίκη

Οι συγκρούσεις, τα αλληλοκαρφώματα και οι αποχωρήσεις συνεχίζονται, με τον Μιχαλολιάκο να έχει παραμείνει απελπιστικά μόνος του, με κύριους συνεργάτες τους «οικείους» του, τη Ζαρούλια και τον Ματθαιόπουλο. Μάλιστα αισθάνεται τόσο απομονωμένος ώστε νιώθει υποχρεωμένος να επιτεθεί ακόμα και τώρα στους τρεις καταργημένους ευρωβουλευτές της προηγούμενης περιόδου (Συναδινό, Επιτήδειο και Φουντούλη), με την κατηγορία ότι δεν είχαν αντιδράσει στο Ευρωκοινοβούλιο στις 25.10.2018, όταν εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία κοινό ψήφισμα που καταδίκαζε την άνοδο της νεοφασιστικής βίας στην Ευρώπη, με σαφή αναφορά στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Προκειμένου να κάνει σαφή την καταγγελία του, ο Μιχαλολιάκος επικαλείται τώρα το συμπέρασμα του Δημήτρη Παπαδημούλη για το εν λόγω ψήφισμα: «Το Ευρωκοινοβούλιο, μόλις ενέκρινε ψήφισμα κατά της ανόδου της νεοφασιστικής βίας στην Ευρώπη, με 355 υπέρ, 90 κατά και 39 αποχές. Περιλαμβάνει κοινές τροπολογίες Αριστεράς-Σοσιαλιστών-Πράσινων για τη δίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Το σχόλιο της Χρυσής Αυγής είναι ότι κανείς Ελληνας ευρωβουλευτής δεν αντέδρασε, άρα ούτε και οι τότε χρυσαυγίτες. Με την ανάρτηση αυτή, βέβαια, η οργάνωση παραδέχεται για ακόμα μια φορά ότι είναι ναζιστική, ενώ ομολογεί και ότι δεν είχε αντιδράσει τότε που τέθηκε το ζήτημα, ακολουθώντας πιστά τη γραμμή της «πάπιας» που έχει υιοθετήσει από τη στιγμή που ασκήθηκαν οι διώξεις εναντίον της. Απλώς, τώρα, απειλεί εμμέσως τα πρώην στελέχη της ότι «έχουν παρεξηγήσει την ευγενή σιωπή» της, προαναγγέλλοντας άλλες σχετικές αποκαλύψεις για να τα εκθέσει.

Την περασμένη Τρίτη πολλοί ενημερωτικοί ιστότοποι εντόπισαν την ανταλλαγή βαριών εκφράσεων μεταξύ Μιχαλολιάκου και Γερμενή με αναρτήσεις στο twitter. Ενδεικτικά: «Μιχαλολιάκος και Γερμενής ξεκατινιάζονται στα social media» (gazzetta.gr), «“Σκοτώνονται” Μιχαλολιάκος-Γερμενής στο twitter» (neaselida.gr), «Απολαυστικό δημόσιο ξεκατίνιασμα Μιχαλολιάκου-Καιάδα» (lifo.gr).



Ο Λαγός με τον χιτλερικό αετό, ο Ηλιόπουλος με το Sieg Heil και ο Αθανασάκος με τη σβάστικα επιχειρούν τώρα να κρυφτούν πίσω από τον Πλεύρη

Εκείνο που δεν προσέχτηκε αρκετά ήταν η ανάρτηση του Γερμενή, με την οποία ο «Καιάδας» εξηγούσε τους λόγους σύγκρουσης της ομάδας Λαγού -στην οποία ανήκει και ο ίδιος- με την ηγεσία του Μιχαλολιάκου. «Δεν είναι αστεία τα πράγματα», έγραψε ο Γερμενής, «όταν έχει πάει [κανείς] κοντά δύο χρόνια φυλακή και υπάρχει μια δίκη η οποία είναι σε εξέλιξη. Τα πράγματα έπρεπε να αντιμετωπιστούν».

Αθελά του, ο Γερμενής, που δεν φημίζεται και για την πολιτική του ευστροφία, παραδέχτηκε ότι όλες αυτές οι κινήσεις δεν έχουν καμιά πολιτική σημασία και δεν προκύπτουν από καμιά πολιτική διαφοροποίηση. Πρόκειται απλώς για σπασμωδικές τακτικές πρωτοβουλίες, με μοναδικό στόχο να θολώσει η εικόνα της εγκληματικής οργάνωσης που έχει ήδη αποτυπωθεί στην ακροαματική διαδικασία της μεγάλης δίκης.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: