14.8.19

Τριτοκοσμικές εικόνες...

Ουρές στη Σαμοθράκη για μια θέση στο πλοίο...

Μετά από 9 μέρες η Σαμοθράκη είδε σήμερα για πρώτη φορά καράβι με αποτέλεσμα να σχηματιστούν στο λιμάνι μεγάλες ουρές από τουρίστες που...
περίμεναν να φύγουν από το νησί, ενώ τα οχήματα έκαναν το χώρο να μοιάζει με τεράστιο πάρκινγκ!

Πριν λίγο έπιασε λιμάνι το ταχύπλοο Ζέφυρος το οποίο όμως μπορεί να μεταφέρει μόνο 100 - 150 επιβάτες τη φορά σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Ράδιο Θεσσαλονίκη. Για την μεταφορά οχημάτων και φορτηγών επιστρέφει στην γραμμή το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ, αυτό όμως δεν μπορεί να μεταφέρει επιβάτες. Δηλαδή πρώτα θα αναχωρούν οι ταξιδιώτες, και μετά από ώρες θα φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη τα αυτοκίνητά τους.

Πέπλο μυστηρίου με το καταμαράν Andros Jet, με δυναμικότητα 650 επιβατών και 75 ΙΧ. Στο πλάνο του ΥΕΝ είναι η δρομολόγησή του από σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσει στις 12:00 από τη Νάξο και θα φτάσει στη Σαμοθράκη στις 22:00, όμως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

Στο λιμάνι της Καμαριώτισσας επικρατούν τριτοκοσμικές εικόνες με εκατοντάδες τουρίστες να διανυκτερεύουν στα αυτοκίνητά τους.

Εκατό ταξιδιώτες διανυκτέρευσαν για 3 βραδιές στο λύκειο της περιοχής, κυρίως νέοι που δεν ήθελαν να επιστρέψουν στα κάμπινγκ. Όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο λυκειάρχης τους πρόσφεραν γεύματα οι ντόπιοι. Δόθηκαν επίσης δωρεάν γεύματα από εστιατόρια της Καμαριώτισσας με χρηματοδότηση από την περιφέρεια.

Την ίδια ώρα στερεύει η επάρκεια αγαθών και τροφίμων με τους επαγγελματίες να λένε ότι αδειάζουν τα ράφια και το νησί έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα καθώς υπάρχουν ακυρώσεις στις κρατήσεις.

Στο απόγειο της τουριστικής σεζόν προσπάθησαν να δοθούν λύσεις... στο πόδι. Τα δύο οχηματαγωγά της εταιρείας ΣΑΟΣ που εξυπηρετούσαν το νησί παροπλίστηκαν λόγω βλαβών. Επιστρατεύτηκε το οχηματαγωγό ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ, όμως δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης λόγω μποφόρ και μεγέθους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: