19.8.19

Το χάος στο πάρκο κεραιών έφερε την καταστροφή...

Σοβαρά λάθη και παραλείψεις παραλίγο να προκαλέσουν μαύρο σε όλη την Αττική, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Παιανία και έφτασε στην κορυφή του Υμηττού. Η...
αδυναμία των κυβερνήσεων να επιβάλλουν τη νομιμότητα στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και να διαμορφώσουν ένα σύγχρονο πάρκο κεραιών, σε συνδυασμό με την αδιαφορία ορισμένων εκ των ιδιοκτητών των ραδιοφωνικών εταιρειών, παραλίγο να έχει καταστροφικές συνέπειες για την αγορά των ΜΜΕ και των τηλεπικοινωνιών. 

Αυτήν την εβδομάδα ξεκινούν συναντήσεις της ΕΙΙΡΑ με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και στόχος είναι να υπάρξει ένας πάροχος ραδιοφωνικού δικτύου, όπως συμβαίνει με την Digea.

Ζημιές διαφορετικού μεγέθους από τη φωτιά της 12ης Αυγούστου υπέστησαν οι εγκαταστάσεις του «Κόκκινου» (κοντέινερ μηχανημάτων και πομπών), της Εκκλησίας της Ελλάδας (κοντέινερ μηχανημάτων), της Πειραϊκής Εκκλησίας (κοντέινερ μηχανημάτων και πομπών), του Alter, της Vodafone, της Digea (γεννήτρια, καλώδια), του Μελωδία (κοντέινερ πομπών και μηχανημάτων), του Love (κοντέινερ πομπών – μηχανημάτων και φυλάκιο), των Παραπολιτικών (κοντέινερ μηχανημάτων), του Θέμα FM (δύο γεννήτριες και κοντέινερ εκπομπής), του Best (κοντέινερ με πομπούς και κοντέινερ με μηχανήματά), του Flash (κοντέινερ πομπών και μηχανημάτων), του Τηλέαστυ (κοντέινερ με γεννήτριες), του Music (κοντέινερ γεννήτρια), του Λάμψη FM, του Atlantis (κοντέινερ αποθήκη), του Δρόμος (κοντέινερ με πομπούς), της ΕΡΤ (κάηκε τμήμα οικοπέδου από ξερά χόρτα) κ.ά.

Η φωτιά προσέγγισε το λεγόμενο πάρκο κεραιών στην κορυφή του Υμηττού. Αμέσως δόθηκε εντολή εκκένωσης του χώρου και οι τεχνικοί του σταθμού αποχώρησαν με τα αυτοκίνητά τους. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης πραγματικά έδωσαν μάχη, ώστε να μην κατέβει το βουνό προς την κατεύθυνση της Καισαριανής και να συνεχίσουν οι σταθμοί να μεταδίδουν πρόγραμμα.

Η πυρκαγιά έφτασε στις εγκαταστάσεις για δύο λόγους. Κατά πρώτον, δεν είχαν φροντίσει όλοι οι ιδιοκτήτες των σταθμών να είναι καθαρός ο χώρος από ξερά χόρτα κ.λπ. Κατά δεύτερον, μετά τη διακοπή του ρεύματος οι σταθμοί συνέχισαν να λειτουργούν με μη δηλωμένες γεννήτριες, που απορροφούν τον θερμό αέρα, ενώ υπήρχε και «ρεζέρβα» πετρέλαιο εκτεθειμένο στον εξωτερικό χώρο. Ένας από τους σταθμούς υπέστη σοβαρές ζημιές γιατί ήταν ξύλινο το πάτωμα στο κοντέινερ. Σημειώνεται πως καήκαν καλώδια που ήταν εκτεθειμένα.

Είναι προφανές πως μετά την καταστροφή που υπέστησαν οι σταθμοί ο στόχος για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και νόμιμου πάρκου κεραιών είναι δεδομένος για όλους τους εμπλεκόμενους...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: