26.8.19

Δεν σχηματίστηκε κυβέρνηση στην Ιταλία...


Άκαρπη η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Νικόλα Τζινγκαρέτι και του Λουίτζι ντι Μάιο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Το απόγευμα της Τετάρτης εκπνέει η...
προθεσμία που έδωσε ο πρόεδρος της Ιταλίας.

Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Νικόλα Τζινγκαρέτι και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι ντι Μάιο δεν κατάφεραν στην πρώτη συνάντησή τους να συμφωνήσουν για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για αργότερα, σήμερα το βράδυ.

«Αγκάθι» στάθηκε το πρόσωπο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας χωρίς να γίνουν περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές.

Το αδιέξοδο στις συζητήσεις είναι πιθανό να ξεπεραστεί μέσα στις επόμενες ώρες με τον πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα να αναμένεται να συναντηθεί την Τετάρτη με τους ηγέτες τωμ 5 Αστέρων (M5S) και του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (PD) για να συζητήσουν την τρέχουσα κυβερνητική κρίση στη χώρα.

Ο Ματαρέλα θα συναντηθεί την Τρίτη με τους ηγέτες μικρότερων κομμάτων και το απόγευμα της Τετάρτης θα κλείσει τις επαφές του με το PD και το M5S...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: