27.8.19

Με «μοντέλο Κόρμπιν» ο Τσίπρας...

Τα σχέδια περί «ψηφιακού μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς μία… «πιασάρικη» φρασεολογία, αλλά έχουν μεγάλη πολιτική σημασία για το...
άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία. 

Επί της ουσίας, πρόκειται για το περίφημο «μοντέλο Κόρμπιν», με το οποίο ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών κατάφερε να διευρύνει την επιρροή του κόμματός του, αλλά και να κρατηθεί στη θέση του, αντιμετωπίζοντας πλείστες όσες εσωκομματικές «αποστασίες».

Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί Εργατικοί έχουν πλέον εγκαθιδρύσει την πλήρη ψηφιακή λειτουργία των οργανώσεών τους. Με συγκεκριμένες βάσεις δεδομένων και πλατφόρμες διαλόγου, τα μέλη του κόμματος μπορούν από το σπίτι τους να συνδιαλέγονται και να «συνδιαμορφώνουν» τη γραμμή του κόμματος. Με τον τρόπο αυτό, ο Τζέρεμι Κόρμπιν έχει καταφέρει αφενός να κρατά «ζεστή» την βάση του κόμματος, αφετέρου να ανοιχτεί στους «προλετάριους» της Μεγάλης Βρετανίας. 

Μάλιστα, όταν ο ίδιος προσέφυγε στη βάση για να επαναβεβαιώσει την κυριαρχία του στο κόμμα, τότε τα μέλη των Εργατικών ήταν εκείνα που τον κράτησαν στα ηνία του κόμματος, κόντρα σε ό,τι επιδίωκαν τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη των Εργατικών, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

Ο Neo, λοιπόν, πληροφορείται ότι στελέχη περί τον Αλέξη Τσίπρα δεν μιλούν τυχαία για μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ με βάση το «μοντέλο Κόρμπιν». Βλέπετε, τον τρόπο λειτουργίας των Εργατικών έχει εξηγήσει, σε πολλές συζητήσεις που ως τώρα είχαν, ο ίδιος ο Τζέρεμι Κόρμπιν στον Αλέξη Τσίπρα. Και φαίνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει γοητευθεί από όσα έχει ακούσει από τον Βρετανό «σύντροφό» του...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: