19.8.19

Συνεχίζει στους Ευρωσοσιαλιστές ο Τσίπρας...

Πρόσκληση από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα αναμένει στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας για τη Σύνοδο του Οκτωβρίου.

Ο...
Neo πληροφορείται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καίτοι δεν είναι πλέον πρωθυπουργός, επιθυμεί να συνεχίσει να παρίσταται στις προπαρασκευαστικές Συνόδους των σοσιαλιστών ηγετών που διεξάγονται παραδοσιακά πριν ξεκινήσουν οι Σύνοδοι Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε αρχίσει να μετέχει στις συνόδους των σοσιαλιστών ως παρατηρητής από τον Μάρτιο του 2016, κατόπιν πρωτοβουλίας του τότε Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ. 

Έκτοτε, ο ίδιος «κέρδισε» τον χώρο και τη θέση του και πολύ σύντομα, όπως λένε όσοι ξέρουν τα παρασκήνια των συνεδριάσεων, ουδόλως... παρατηρητής φαινόταν ο τέως πρωθυπουργός. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε το 32%, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το ποσοστό του κόμματός τους αποδεικνύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ισχυρός συνομιλητής που έχει θέση στις συνάξεις της σοσιαλιστικής οικογένειας.

Σημειωτέον ότι η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να συνεχίσει να μετέχει στις προπαρασκευαστικές συνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έχει ήδη... διαμηνυθεί αρμοδίως, με δύο τρόπους: αφενός, έχει κάνει τα τηλέφωνα και τις επαφές του ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που διαθέτει προνομιακούς συνομιλητές στον χώρο αυτό. 

Αφετέρου, τα σχετικά μηνύματα έχει αναλάβει να περάσει και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, που ούτως ή άλλως πιστώνεται τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, αφού η «Προοδευτική Συμμαχία» στην Ευρωβουλή γράφει στην ούγια το όνομα του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: