19.8.19

Φάμελλος: Περιμένουμε τεκμηριωμένο πλάνο για τη ΔΕΗ...

Αποτέλεσμα εικόνας για φαμελοςΣτη βιωσιμότητα της ΔΕΗ στάθηκε ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σημείωσε σχετικά ότι το...
ζήτημα αυτό είναι σοβαρό και πως μπορεί να λυθεί μόνο με προτάσεις, που «οφείλουν να διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, καθώς και το συμφέρον των πολιτών».

Επίσης, έκανε λόγο για χρήση «παραπλανητικών οικονομικών στοιχείων», που στόχο έχουν να δικαιολογήσουν κυβερνητικά σχέδια για «ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων και αύξηση τιμών ρεύματος», κατηγορώντας γι’ αυτό το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ο κ. Φάμελλος σημείωσε ότι η σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ «είναι αποτέλεσμα λάθος στρατηγικών επιλογών για τις οποίες φέρουν σοβαρή ευθύνη οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίες αγνόησαν την αναγκαιότητα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και στην υποχρέωση απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού».

Όσον αφορά στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων της Ελληνικός Χρυσός, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν είχε καθυστερήσει καμία αδειοδότηση, αλλά δρομολόγησε, όπως λέει, τη συμμόρφωση της εταιρίας στους περιβαλλοντικούς κανόνες και στη νομοθεσία της χώρας και της Ε.Ε.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ένα νέο οργανωτικό μοντέλο, που να ικανοποιεί τους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα απαιτείται και υπέρβαση της κομματικής εσωστρέφειας που απομακρύνει τον πολίτη από την πολιτική.

Τέλος, επισήμανε την «αδιαμφισβήτητη ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα» και προσθέτει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει συλλογικά να επιλέξει ποιο οργανωτικό μέτρο θα χρειαστεί για να ενεργοποιηθούν νέα μέλη...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: