27.8.19

Πυρά Μενδώνη για τις καθυστερήσεις στην Αμφίπολη...

Σύσκεψη όλων των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αμφίπολης, παρουσία του Γ.Γ. Πολιτισμού κ. Γιώργου Διδασκάλου ,συγκάλεσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη.

«Η...
υπουργός ζήτησε από όλους να επισπευσθούν οι εργασίες, που αφορούν τόσο στο μνημειακό σύνολο στον Τύμβο Καστά, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και οι εργασίες χάραξης διαδρομών και διαμορφώσεων, εντός του αρχαιολογικού χώρου και στην περιοχή του Μουσείου της Αμφίπολης, που έχουν ενταχθεί στο Interreg Ελλάδα- Βουλγαρία 2014-2020», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Σε ό,τι αφορά στο μνημειακό σύνολο στον τύμβο Καστά κατέστη σαφές ότι θέματα σχετικά με την προστασία του μνημείου τα οποία θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2015, εκτελούνται σήμερα», συμπληρώνει το ΥΠΠΟΑ, επισημαίνοντας επίσης ότι «δόθηκαν οδηγίες μέχρι την 15η Οκτωβρίου να έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των αρχιτεκτονικών μελών, από την περιοχή του Λέοντος και τον χώρο του Μουσείου, στον Τύμβο. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί 22 μέλη επί συνόλου 160».

Δεν υπάρχουν σχόλια: