25.8.19

Χάρβαρντ και Σία...


Στην Ακαδημία Πλάτωνος.
ΦΩΤΟ
ΒΙΝΤΕΟ...

Το παιδί που στα 23 του ήταν σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών, (γιατί είχε περάσει από το Χάρβαρντ και η μαμά του ήταν υπουργός) έδωσε μετά τη νίκη του θείου Κυριάκου στις εκλογές, δεύτερη μεγάλη χαρά στην οικογένεια με την ορκωμοσία του ως δήμαρχος Αθηναίων στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Και...
βεβαίως, όλοι ήταν εκεί, μη εξαιρουμένου και του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Όπως διαβάζουμε στο newpost.gr, o κ. Μπακογιάννης έφτασε στο χώρο της ορκωμοσίας με τη σύζυγό του, δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη, που είχε στην αγκαλιά της τον καρπό του έρωτά τους, Δήμο. Ο ίδιος κρατούσε από το χέρι του την κορούλα του, ενώ προπορεύονταν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η μητέρα του, Ντόρα, η αδελφή του Αλεξία, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης και οι συνυποψήφιοι του Κώστα Μπακογιάννη, Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ορκίζεται στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, αλλά στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Ο κ. Μπακογιάννης έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς ήθελε ουσιαστικά και συμβολικά να δείξει ότι από την πρώτη στιγμή των καθηκόντων του θα δώσει τη μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές των επτά Δημοτικών Κοινότητων της Αθήνας. Κι επίσης γιατί η Ακαδημία Πλάτωνος είναι μία από αυτές τις γειτονιές που εκτός από τα μεγάλα τους προβλήματα έχουν κρυμμένους θησαυρούς, σύγχρονους αλλά και ιστορικούς, που στόχος είναι αναδειχθούν αλλάζοντας την εικόνα της πόλη.

«Θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων»

Ο Κώστας Μπακογιάννης στην ομιλία του μίλησε για «σεβασμό στην Αθήνα και στον πολιτισμό μας» αλλά και «δέος απέναντι στην πρόκληση και στο στοίχημα να γίνει η Αθήνα αντάξια των Αθηναίων».

«Δεσμεύομαι ότι και τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είμαι υπηρέτης των Αθηναίων. Προορισμός μας είναι μια Αθήνα που θα αίρεται για όλα όσα είναι σήμερα και συνεχίζει να δημιουργεί. Όσο υπερήφανους μπορεί να μας κάνεις το ιστορικό αυτής της πόλης τόσο μας στεναχωρεί το παρόν της. Να σηματοδοτήσουμε και να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά. Θέλουμε μια πόλη, όχι απλά να προσπαθείς να επιβιώσεις, αλλά να θέλεις να ζήσεις. Δεν δέχομαι να βγαίνω λειψός, ξεκινάμε από κάτω προς τα πάνω με το βλέμμα ψηλά. Με σκληρή δουλειά, με σχέδιο, θα τα καταφέρουμε. Δεν ξεχνάμε ότι χρωστάμε στον καθένα και στην καθεμία που μας εμπιστεύτηκε», είπε μεταξύ άλλων ο νέος δήμαρχος...







Πηγή φωτογραφιών: newsbeast.gr, protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: