20.8.19

Δήμαρχος Σαμοθράκης: Η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη...

Πρέπει να μεγαλώσει το λιμάνι...
Το θέμα της εκβάθυνσης του λιμανιού της Σαμοθράκης, που ετέθη στις συσκέψεις του Μαξίμου, είναι μόνο ένας από τους πολλούς παράγοντες για...
τη βελτίωση της λειτουργίας του, αλλά όχι ο κύριος. Αυτό εκτιμά ο δήμαρχος του νησιού, Θανάσης Βίτσας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

«Ο κύριος παράγοντας είναι η μεγέθυνση, η επέκταση του λιμανιού μας, για να μπορούν να ελλιμενιστούν μεγαλύτερα πλοία. Να αναφέρω ένα παράδειγμα. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια από τις γραμμές του Βορείου Αιγαίου, που εκτελούνται από Πειραιά είτε Λαύριο, κυρίως Λαύριο. Όμως, τα πλοία που εκτελούν αυτές τις γραμμές έχουν τέτοιο μήκος, που δεν χωράνε στο λιμάνι μας, δηλαδή ο βασικός παράγοντας είναι το μέγεθος των πλοίων που μπορούν να ελλιμενιστούν (...), για αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να ζητούμε συνέχεια πλοία ορισμένου μήκους, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται συνθήκες ελεύθερης αγοράς για να υπάρχει ανταγωνισμός» σημείωσε.

Αναφερόμενος ειδικά στον πρόσφατο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού, ο Θ. Βίτσας «έδειξε» ως βασική υπαίτιο «τη ναυτική εταιρία που εξυπηρετεί το νησί κατ' αποκλειστικότητα, με δεκαετή σύμβαση τώρα». Όπως υποστήριξε, η εταιρεία έχει βαρύτατες και αποκλειστικές ευθύνες για το πρόσφατο συμβάν.

Ερωτηθείς για τη ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρήσεις της Σαμοθράκης - τουριστικές και άλλες - από τον δεκαήμερο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του νησιού, ο Θ. Βίτσας επισήμανε ότι η μικρή νησιωτική οικονομία βρίσκεται στην αιχμή της κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, οπότε η ζημία που έχουν υποστεί όλοι είναι πολύ μεγάλη. «Θεωρώ πως (η ζημία) δεν είναι αναστρέψιμη φέτος. Φοβάμαι ότι αν δεν προσεχθεί αυτή η κατάσταση, μπορεί να έχει προέκταση στο μέλλον, αυτό πρέπει να το δούμε και να το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει αυτή η εικόνα του νησιού να ανασυγκροτηθεί και να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας και αξιοπιστίας στον υποψήφιο επισκέπτη ότι σε αυτό το νησί θα πάει και θα φύγει όποτε ο ίδιος προγραμματίζει» σημείωσε ο δήμαρχος Σαμοθράκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: