22.8.19

Η μπάζα του αιώνα!...

Η πρόκριση του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ συνεπάγεται και εκτόξευση σε οικονομικό επίπεδο, καθώς το ποσό που θα εισπράξει από την UEFA θα ξεπεράσει τα...
38 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται οποιαδήποτε συγκομιδή βαθμών.

Οι “ερυθρόλευκοι” μετέτρεψαν σε... πάρτι το πρώτο παιχνίδι με την Κράσνονταρ και μετά το χθεσινό (21/8) 4-0, έγινε τυπική διαδικασία η ρεβάνς στη Ρωσία. Φυσικά, εκτός από την αγωνιστική επιτυχία της ομάδας του Μαρτίνς, πολύ μεγάλο είναι και το οικονομικό όφελος για τους Πειραιώτες. 

Όλοι μέχρι τώρα είχαμε στο μυαλό μας το σύστημα κατανομής των χρημάτων από το Τσάμπιονς Λιγκ που υπήρχε τουλάχιστον την τελευταία 10ετία. Ωστόσο από πέρυσι έχει αλλάξει ο τρόπος και ο βατός ο δρόμος που ακολούθησε ο Ολυμπιακός μέσω του γκρουπ των δευτεραθλητών, τον οδηγεί εκ του ασφαλώς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με ποσά που προκαλούν ίλιγγο!

Πιο συγκεκριμένα, στα 15 εκατ. ευρώ αναμένεται να είναι η είσπραξη από την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ 13 εκατ. ευρώ θα πάρει από την κατάταξή του, καθώς ανάμεσα στις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν, έχει την 20η καλύτερη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας και με βάση αυτό θα εισπράξει και το ποσό που του αναλογεί. 

Τα έσοδα όμως δεν σταματούν εκεί, καθώς οι Πειραιώτες θα βάλουν στα ταμεία τους και 10 εκατ. ευρώ από το market poοl, μιας και θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κι ως εκ τούτου θα καρπωθεί ολόκληρο το ποσό. 

Αυτά θα πρέπει να θεωρούνται πάγια και δεδομένα, σύνολο 38 εκατ. ευρώ! Με μία μικρή συγκομιδή βαθμών βέβαια στους ομίλους, τα έσοδά του λογικά θα ξεπεράσουν τα 40 εκατ. ευρώ και σε αυτά φυσικά δεν υπολογίζονται άλλα έσοδα, όπως από τα εισιτήρια, που προφανώς θα είναι σε διαφορετικά επίπεδα οι τιμές σε σχέση με το να αγωνιζόταν η ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ θα πρέπει να θεωρείται και δεδομένο το sold out όταν θα έχει απέναντί του κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ. 

Με τόσο... χρυσάφι στα πόδια των “ερυθρολεύκων”, φαντάζει πολύ πιθανό να επηρεαστεί και η πολιτική του συλλόγου στο θέμα των μεταγραφών. Δεδομένα θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση για μία ενδεχόμενη υπέρβαση στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, ενώ και για τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους θα αποτελέσει ένα έξτρα κίνητρο η συμμετοχή τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: