23.8.19

Στο μυαλό του Σκουρλέτη...


Ο Πάνος Σκουρλέτης έχει πολλούς λόγους να είναι ενοχλημένος το τελευταίο διάστημα – όχι μόνο επειδή τα δημοσιεύματα που παραπέμπουν σε «δολοφονία προσωπικότητας» σε βάρος του διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά και διότι...
αρκετοί σύντροφοί του κατηγορούνται ότι θα μπορούσαν να είχαν δείξει περισσότερη αλληλεγγύη προς τον βαλλόμενο γραμματέα του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, κοινή συνισταμένη όλων των δημοσιευμάτων είναι το σενάριο ή η εικασία ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αποφασίσει την αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη πριν το συνέδριο του 2020 – εικασία που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φρόντισε να «τελειώσει» χθες, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον Σκουρλέτη, τον Χαρίτση και τον Καλογήρου.


Ο ίδιος ο Σκουρλέτης, πάντως, εφέρετο να άφηνε στους συνομιλητές του ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ξεκαθαρίζοντας ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο να ανοίξει ο κύκλος της πολιτικής συζήτησης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα του κόμματος, παρά η συζήτηση για το αν ο ίδιος θα... παραμείνει γραμματέας ή όχι.

Όσο κι αν ακούγεται κλισέ, στην περίπτωση Σκουρλέτη είναι η αλήθεια και ο Neo το γνωρίζει από χέρι: ο Σκουρλέτης μπορεί να μείνει και απλός βουλευτής, καθώς αντιλαμβάνεται τη θέση που τώρα κατέχει ως βαρύ καθήκον και όχι ως προνόμιο.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: