25.8.19

Καταγγελία για αδικαιολόγητη μεταγωγή κρατούμενου φοιτητή...

Την «παράλογη, παράνομη, άδικη και αδικαιολόγητη» αλλά και «εκδικητική» μεταγωγή του από τον Κορυδαλλό στη Λάρισα καταγγέλλει ο κρατούμενος Θεμιστοκλής Δήμου τονίζοντας ότι έτσι παρεμποδίζεται η επικοινωνία του με...
τον δικηγόρο του τρεις εβδομάδες πριν τη δίκη του στην Αθήνα αλλά επίσης του στερείται το δικαιώματα στην εκπαίδευση.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο ίδιος με την πολύτιμη βοήθεια δασκάλων και καθηγητών επέλεξε να μην ιδρυματοποιηθεί σπουδάζοντας στο ΙΕΚ των φυλακών και στο τμήμα Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

«Η μεταγωγή διακόπτει με τον πιο “βίαιο” τρόπο τις σπουδές μου. Στην Λάρισα δεν υπάρχει υποδομή ΙΕΚ και οι καθηγητές μου στο Πανεπιστήμιο και στην ειδικότητα μου, που έχουν σταθεί πραγματικοί σύμμαχοι στο να διεκδικήσω μέσω της μόρφωσης μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή μου, δεν μπορούν λόγω χιλιομετρικής απόστασης να με επισκέπτονται για να με διδάξουν» τονίζει.

Ακόμα, επισημαίνει πως «σύμφωνα με το άρθρο 3 παράγραφο 2 του 29809/15 που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης αναγράφεται “Το συμβούλιο της φυλακής οφείλει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης επικοινωνίας του κρατουμένου με το εκπαιδευτικό προσωπικό του τμήματος”».

Ο κρατούμενος αναφέρει ότι η απόδοση μου στα μαθήματα επιβεβαιώνει την επιθυμία μου για μάθηση και ότι κατά τη διάρκεια της ποινής του δεν έχει απασχολήσει την σωφρονιστική υπηρεσία ή τιμωρηθεί πειθαρχικά.

Τέλος, ζητάει από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους υπεύθυνους στην Κ.Ε.Μ. «να θεραπεύσουν την αδικία και να διατάξουν την άμεση επαναμεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: