19.8.19

Στον εισαγγελέα η υπόθεση της Σαμοθράκης...

Η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης υπέβαλε το πρωί στην εισαγγελία πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης φάκελο με...
υλικό για τη μη εκτέλεση των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» έχουν καλεστεί σε ακρόαση από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων.

Στο μεταξύ στο Μαξίμου σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα κυβερνητική σύσκεψη χωρίς τον πρωθυπουργό, υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για το συντονισμού του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου. Θα ακολουθήσει σύσκεψη και με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων στις 17:00.

Τα δύο πλοία λόγω βλάβης παραμένουν ακινητοποιημένα από τις Αυγούστου. Τη γραμμή εξυπηρετεί πλέον το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ» και ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν «ANDROS JET» δίδοντας μια άμεση, αλλά προσωρινή λύση, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: