27.8.19

Θέλει νέο όνομα για τον ΣΥΡΙΖΑ!...

Όταν η «ιδέα» για αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο εσωκομματικό τραπέζι, όλοι έσπευσαν να την απορρίψουν, με την λογική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον ήταν ένα...
νικηφόρο brandname που κάθε άλλο παρά «βαρίδι» αποτελεί. 

Ωστόσο, τώρα που ο εσωκομματικός διάλογος στην αξιωματική αντιπολίτευση ανοίγει, η άποψη περί μετονομασίας πέφτει ξανά στο τραπέζι -και, μάλιστα, όχι από κάποιον «σύμμαχο, αλλά από βουλευτή που προέρχεται από τα σπάργανα της Αριστεράς: τον βουλευτή Τρικάλων, Σάκη Παπαδόπουλο.

«Υπάρχει μια προσπάθεια μετασχηματισμού του κόμματος σε μαζικό κόμμα ευρωπαϊκού προσανατολισμού της σύγχρονης αριστεράς. Το όραμα μας είναι ένα πιο σύγχρονο κόμμα της αριστεράς, που να υπερβεί και τις αδυναμίες του κομματικού δογματισμού της κομμουνιστικής αριστεράς. Δεν αποκλείω να αλλάξουμε και όνομα, θα ήθελα να ακούσω πολλές σκέψεις για αυτό το θέμα. 

Αλλά προσωπικά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει στο όνομα του κόμματος ο όρος της σύγχρονης αριστεράς, και όχι μόνο της ριζοσπαστικής που είναι τμήμα αυτού που θέλουμε να εκφράσουμε», είπε στην «Ραδιοφωνική Λέσχη» ο Σάκης Παπαδόπουλος, προσθέτοντας απερίφραστα: 

«Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της αλλαγής ονομασίας του ΣΥΡΙΖΑ». Από σήμερα και εξής, λοιπόν, που ξεκινά και επισήμως ο εσωκομματικός διάλογος, μένει να φανεί αν ο Σάκης Παπαδόπουλος θα είναι ο μόνος ή αν θα βρει και σιυμπαραστάτες στην προώθηση της μετονομασίας του κόμματος...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: