22.9.19

«Κανείς δεν θα βρεθεί εκτός των 120 δόσεων»...


 ...λέει ο Μηταράκης...
 Και μάλιστα, όπως είπε, με τη ρύθμιση αυτή «δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους».

«Πρέπει...
το Δημόσιο να διαχειριστεί αυτές τις οφειλές υπέρ του συμφέροντός του», επισήμανε το πρωί στον Γ. Αυτιά (ΣΚΑΙ), ο υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο στόχος της κυβέρνησης πάνω στο ζήτημα είναι δεδομένος και αφορά την ένταξη στη ρύθμιση όσο το δυνατόν περισσότερων φορολογούμενων, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ρυθμός υποβολής των σχετικών αιτήσεων δεν έχει ανεβάσει ακόμη στροφές.

Το γεγονός αυτό προβλημάτισε το οικονομικό επιτελείο, με το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση πέραν της 30ής Σεπτεμβρίου να είναι ανοικτό, καθώς οι λογιστές πιέζουν για μια τέτοια εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου λειτουργεί πλήρως η ηλεκτρονική πλατφόρμα των 120 δόσεων για τις οφειλές προς την Εφορία. Αυτό σημαίνει ότι όσοι είχαν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση, πριν γίνουν οι βελτιώσεις (μείωση ελάχιστης δόσης και τόκου, μπόνους προκαταβολής) έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν νέα αίτηση, προκειμένου να εξοφλήσουν τις οφειλές τους σε περισσότερες και μικρότερες δόσεις σε σχέση με την αρχική ρύθμιση.

Οι νέες αιτήσεις υπαγωγής στη βελτιωμένη εκδοχή των 120 δόσεων έχουν φθάσει κοντά στις 40.000 ευρώ ενώ ο συνολικός αριθμός όσων έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους δεν έχει φτάσει ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο (λιγότεροι από 400.000 επί συνόλου 4 εκατομμυρίων).

πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: