16.9.19

Άρης: Σκορ και ρεκόρ με το 4-0...

Από πολλές απόψεις ήταν ιστορική η νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού στο "Κλεάνθης Βικελίδης" το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League.

Το 4-0 επί των "πρασίνων" είναι η ευρύτερη νίκη από...
καταβολής Α' Εθνικής ενώ, αξίζει να αναφερθεί πως οι "κίτρινοι" - που χθες ήταν στα... μωβ - δεν είχαν κερδίσει ποτέ με τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά! Από τις 22 συνολικά προηγούμενες επιτυχίες του Άρη, οι 16 ήταν με ένα γκολ διαφορά και οι άλλες έξι με δύο γκολ. Επιπλέον, το 4-0 επί του Παναθηναϊκού σηματοδότησε την ισοφάριση της μεγαλύτερης σε έκταση νίκης που πετυχαίνουν οι Θεσσαλονικείς επί των ομάδων του λεγόμενου ΠΟΚ: είχε προηγηθεί το 4-0 επί της ΑΕΚ για τα Play Off της σεζόν 2007/08, με την ΑΕΚ να καταρέεει μετά την υπόθεση Βάλνερ.

Νίκες, ωστόσο, με τουλάχιστον τέσσερα γκολ οι "κίτρινοι" είχαν πετύχει στο παρελθόν και σε ντέρμπι της Θεσσαλονίκης: η ιστορία έχει καταγράψει το 5-1 επί του ΠΑΟΚ το 1966 και το 4-0 το 2000, με τον νυν αθλητικό διευθυντή, Άγγελο Χαριστέα, αλλά και τον Γιώργο Κολτσίδα, νυν team manager, να βρίσκουν δίχτυα! Δυο φορές, επίσης, ο Άρης είχε θριαμβεύσει με 4-0 και επί του Ηρακλή (1978 και 1981).

Επί προσωπικού, ιστορικό ήταν το παιχνίδι και για τον Γιάννη Φετφατζίδη. Ο 29χρονος διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε δύο ασίστ, φτάνοντας ήδη τις τρεις στη φετινή σεζόν, έχοντας ετοιμάσει και το γκολ του Λούκας Σάσα απέναντι στον ΟΦΗ στην πρεμιέρα της Super League. O "Φέτφα" έφτασε τα 37 γκολ στην καριέρα του (με Ολυμπιακό, Αλ-Αχλί, Τζένοα και Ελλάς Βερόνα), αλλά αυτό με το οποίο άνοιξε το σκορ ήταν το παρθενικό που πετυχαίνει με το κεφάλι! Όσο για τον υπηρεσιακό προπονητή, Απόστολο Τερζή; Και μόνο το γεγονός πως την τελευταία φορά που είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό είχε φύγει με... οκτώ γκολ στην πλάτη (Παναθηναϊκός - Δόξα Δράμας 8-0 τη σεζόν 1994/95, με τον Γιώργο Δώνη να πετυχαίνει το έβδομο τέρμα των "πρασίνων"), το 4-0 της Κυριακής συνιστά αν μη τι άλλο τεράστια πρόοδο.

Όσο για τους "πράσινους"; Μετά το 4-0 με το οποίο είχαν ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα τον Δεκέμβριο του 2017, γνωρίζουν τη δεύτερη βαριά ήττα σε λιγότερο από δυο χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Στην κορυφή όλων, βέβαια, το 6-0 με το οποίο είχαν διασυρθεί από τον Ηρακλή τον Δεκέμβριο του 1979...

ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: