19.9.19

Big Bother ο Μητσοτάκης και για τους ευρωβουλευτές...

Ως γνωστόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο που πραγματοποίησε αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου, ενημέρωσε τα μέλη της...
κυβέρνησης ότι εγκαινιάζεται ένα νέο πληροφοριακό σύστημα, υπό τον τίτλο «Μαζί», μέσω του οποίου θα παρακολουθούνται ενδελεχώς οι δράσεις κάθε χαρτοφυλακίου.

Με αυτό τον τρόπο ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου θα έχει τη δυνατότητα οποτεδήποτε θελήσει να έχει μια πλήρη εικόνα για το έργο που έχουν επιτελέσει οι υπουργοί του μέχρι και εκείνη τη στιγμή.

Αυτό που δεν είναι γνωστό όμως είναι πως ανάλογο σύστημα παρακολούθησης ετοιμάζεται και για τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταγράφεται στο ειδικό τερματικό που βρίσκεται στο γραφείο του, όσο και σε αυτό του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσου, κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνουν οι εκπρόσωποι του κόμματός του στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Από τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου μέχρι τις ερωτήσεις που καταθέτουν και το έργο που παράγουν στις αρμόδιες Επιτροπές. Εννοείται πως σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιος ευρωβουλευτής χωλαίνει πολιτικά, θα το επισημαίνεται να προσέξει προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες βελτιώσεις.

Θυμίζουμε ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (της ευρωομάδας δηλαδή στην οποία ανήκει η Νέα Δημοκρατία) είναι από τις 26 Μαΐου 2019 οι: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: