17.9.19

Δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω...

Με αφορμή την άποψη που εξέφρασε εν όψει της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη (ότι, δηλαδή, η αύξηση των μισθών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη και όχι το...
αντίθετο), η Έφη Αχτσιόγλου στοχοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολλούς, που την κατηγόρησαν ότι αναμασά ανεφάρμοστες κεϋνσιανές ιδέες της δεκαετίας του ’70.

Η ίδια, παρότι δεν αντιμετώπισε «επίσημα» σχόλια από πολιτικά κόμματα ή στελέχη, δεν άφησε -για μία ακόμη φορά- τίποτα να πέσει κάτω, καθώς ήταν σαφές από τις αναρτήσεις στο facebook και το twitter πως... το «κύμα» διαμαρτυριών σε βάρος της είχε «γαλάζια» απόχρωση.

Έτσι, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να απαντήσει, υπερασπιζόμενη με πάθος τις απόψεις της: «Διαβάζω ότι η κυβέρνηση και τα φιλικά της μέσα ενοχλήθηκαν από τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αύξηση των μισθών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Φαντάζομαι ότι οι ίδιοι την περίοδο 2010-2014 θα έβγαζαν non paper για το πώς η μείωση μισθών δεν σχετίζεται με την ύφεση και την ανεργία του 28%. Επίσης, προφανώς κατά τους ίδιους, για την κρίση έφταιγαν οι εργαζόμενοι που ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους, ο υποκατώτατος μισθός τους ήταν σωτηρία και η αύξηση του κατώτατου μισθού επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν τρικλοποδιά στην οικονομία και παράγοντας ανεργίας. 

Α! Και για τη νέα υφεσιακή κρίση που μαίνεται πάνω από την Ευρώπη, προφανώς φταίνε οι παχυλοί μισθοί των Γερμανών μισθωτών», έγραψε με σκωπτικό τρόπο η Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ένα... υστερόγραφο με νόημα: «Πάντως, η μακρά συζήτηση των οικονομολόγων για το wagelessgrowth δεν πρέπει να έχει απασχολήσει τους σημερινούς ενοίκους του Μαξίμου», καταλήγει η πρώην υπουργός Εργασίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν παρακολουθεί τις διεθνείς τάσεις και την συζήτηση στην οικονομία...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: