30.9.19

Μητσοτάκης ή Βαξεβάνης;...

Μητσοτάκης ή Βαξεβάνης;Δημήτρης Κανελλόπουλος

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε χθες ο Κώστας Βαξεβάνης. Έγραψε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε σε επιχειρηματίες ζητώντας τους να μη βάλουν διαφήμιση στο Documento.

Η καταγγελία είναι πολύ...
σοβαρή, τρομακτική θα έλεγα. Ένας πρωθυπουργός καλεί επιχειρηματίες να αποκλείσουν από τα διαφημιστικά τους πακέτα μία εφημερίδα. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, αν και θεωρώ πως έχει βάση η καταγγελία. Αλλά δεν το γνωρίζω. Η καταγγελία ωστόσο υπάρχει. Εξέδωσε ανακοίνωση μάλιστα και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είχαμε όμως την παραμικρή αντίδραση από την κυβέρνηση. Από το Μέγαρο Μαξίμου τσιμουδιά. Σαν να μη συνέβαινε τίποτε. Και δεν είδαμε να μιλάει και κανένας υπουργός ή βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η σιωπή δημιουργεί, ειλικρινά, απορίες (για να μην πω υποψίες).

Αλλά σιωπή και από τα ΜΜΕ. Ιδίως της συμπολίτευσης. Αν εξαιρέσεις τον Γιάννη Κουρτάκη των Παραπολιτικών στο Twitter που ειρωνευόταν τον Κώστα Βαξεβάνη, δεν είδα κάποιες άλλες αντιδράσεις.

Δεν τους ενδιαφέρει το θέμα; Το θεωρούν γελοίο; Λέει ψέμματα ο δημοσιογράφος; Θέλουν να καλύψουν κάτι; Τι τέλος πάντων; Τσιμουδιά κι εδώ.
Είχαμε τα fake news, τώρα προστέθηκαν και τα no news.

Αλλά η σιωπή του Μαξίμου μπροστά σε μία τέτοια καταγγελία είναι μνημειώδης. Να σε κατηγορούν για κάτι τόσο αντιδημοκρατικό κι εσύ να σφυρίζεις αδιάφορα. Οπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, λέει ο λαός μας.

Το σκέφτεστε να συνέβαινε αυτό με τον Αλέξη Τσίπρα τι κακό χαμό θα ζούσαμε; Τι θα ακούγαμε για Σοβιετία και κομμουνισμό;

Μήπως πρέπει πλέον ο Κώστας Βαξεβάνης να μας δώσει περισσότερα στοιχεία για την καταγγελία του; Αφού το Μαξίμου δεν μιλάει, ας μιλήσει αυτός. Ενας λόγος παραπάνω...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: