28.9.19

Η Ντόρα βλέπει παντού «αρίστους»...


Επιμένει η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνέντευξη της στην «Εφ.Συν. - Σαββατοκύριακο» ότι: «Στα πολλά χρόνια που είμαι βουλευτής δεν έχω ξαναδεί καμία άλλη κυβέρνηση να στελεχώνει τις κυβερνητικές θέσεις με...
τόσο αξιοκρατικά και τεχνοκρατικά κριτήρια όσο αυτή η κυβέρνηση».

Είναι βέβαια παράξενο το πώς η πρώην υπουργός δεν είδε τη ρεβανσιστική εκπαραθύρωση ανθρώπων με μεγάλες επιστημονικές και άλλες περγαμηνές, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν οριστεί σε κρίσιμες θέσεις με ανοιχτές διαδικασίες . Δεν είδε η κ. Μπακογιάννη ακόμα και τις πρόσφατες αλλαγές Νόμων προκειμένου οι «άριστοι» να ταιριάξουν στις θέσεις!

Τελευταίο μάλιστα δείγμα γραφής του πρωθυπουργού η πρόθεσή να επαναφέρει από το παράθυρο το «ΚΕΕΛΠΝΟ» της «αριστείας» με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται. Το ίδιο ισχύει και για τις αλλαγές που προωθούνται στα φάρμακα την ώρα που δεν έχει ακόμα υπολογιστεί από τη δικαιοσύνη η ζημία που εξαθλίωσε τον ΕΟΠΥΥ και χάρισε υπερκέρδη στις φαρμακοβιομηχανίες.

Οπως λέει στο ίδιο φύλλο της «Εφ.Συν.» ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, η μετατροπή του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΕΟΔΥ) σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου αποτυπώνει καθαρά τις κυβερνητικές προθέσεις ενώ σε ότι αφορά τις αλλαγές στο φάρμακο:

«Ο υπουργός Υγείας δείχνει μια ανεξήγητη σπουδή να αλλάξει τη σημερινή Επιτροπή Αξιολόγησης Φαρμάκων (ΗΤΑ) που αποτελείται από επιστήμονες υψηλού κύρους και εμπειρογνωμοσύνης, οι οποίοι επιλέχθηκαν μετά από ανοιχτή πρόσκληση, κατάθεση βιογραφικών, προεπιλογή από 3μελή Επιτροπή (πρόεδρος ΕΟΦ, πρόεδρος ΚΕΣΥ, κοσμήτορας ΕΣΔΥ) και απόλυτα τεκμηριωμένη εισήγηση προς τον υπουργό. Η θεσμοθέτηση αξιόπιστων μηχανισμών αξιολόγησης των φαρμάκων και η θωράκιση του συστήματος είναι στοίχημα εθνικής σημασίας και δεν μπορεί να υπόκειται στη λογική του ασφυκτικού κυβερνητικού ελέγχου και της ευνοιοκρατίας. Για άλλη μια φορά η θεωρία περί «αρίστων» αποδεικνύεται απολύτως προσχηματική».

Η γαλάζια δεξαμενή των αρίστων αποδεικνύει καθημερινά ότι βασικό χαρακτηριστικό του κάθε διοριζόμενου στελέχους είναι τα γαλόνια στους κομματικούς ακόμα και στους στενά οικογενειακούς μηχανισμούς παρά τα αναγνωρισμένα πτυχία και η πετυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα τους...

Α.Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: