17.9.19

Ζητά «μετ' επιτάσεως» την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών...

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αποφεύγει να κατονομάσει τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά...

ζητεί γενικά και αόριστα, μάλιστα «μετ' επιτάσεως» από τη γειτονική χώρα να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Πρεσπών... Αυτό λέγεται διπλωματία!
Ο Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συμμετείχε σήμερα (Δευτέρα) στις Βρυξέλλες στη σύνοδο Γενικών Υποθέσεων, προέβη μετά το τέλος των εργασιών, στην ακόλουθη δήλωση:
«Στην προετοιμασία του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τέθηκαν στην ατζέντα ορισμένα θέματα που αφορούν πάρα πολύ την Ελλάδα. Το πρώτο είναι η διεύρυνση προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και εκεί θέσαμε μετ' επιτάσεως το ότι πρέπει οι γείτονές μας να σέβονται τους Κανόνες Δικαίου, τους κανόνες καλής γειτονίας και, βέβαια, να υπηρετούν τις συνθήκες που έχουν υπογράψει, όπως τη Συνθήκη των Πρεσπών...».
Όσο κι αν προσπαθεί κανείς, δεν μπορεί να κρύψει τη σκιά του...
Ολοκληρώνοντας την πρωτότυπη αυτή δήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε:
«Θέσαμε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας τόσο σε ό,τι αφορά την παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου, αλλά και τις απειλές που δέχεται η χώρα μας για το προσφυγικό. Και βέβαια, θέσαμε το διεκδικητικό πλαίσιο, μέσα από το οποίο η Ελλάδα έρχεται να ζητήσει μερίδιο από την ανάπτυξη, την ανάπτυξη της Ευρώπης, στο επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. Η Ελλάδα έπαψε να είναι μία χώρα που ζητάει βοήθεια. Αυτό που ζητάει είναι το δικαίωμα και την ευκαιρία να αναπτυχθεί, ώστε να "πιάσει" τους ρυθμούς ανάπτυξης και το επίπεδο διαβίωσης που είχε πριν από την κρίση.»
Όποιος από τους εταίρους κατάλαβε, κατάλαβε...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: