28.9.19

Τρικλοποδιές...


Τόλμησε το Κατερινάκι –η Νοτοπούλου, ντε– να καταγγείλει την εκκένωση των καταλήψεων και την αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια, με μόνα θύματα ταλαίπωρα βρέφη προσφύγων και μεταναστών, κι έπεσαν πάνω της να την κατασπαράξουν λυτά και δεμένα τα οπισθόβουλα και κακεντρεχή τρολ του διαδικτύου, εξαιρουμένων των...
συριζοτρόλ, τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, οι αστέρες των διαύλων του διεφθαρμένου και σάπιου συστήματος, παρέα με τις τάχα μου σατιρικές εκπομπές και τις παρεμφερείς στήλες. Προς τι τόσο μίσος; Επειδή, άραγε, ενοχλήθηκαν οι πραίτορες του Χρυσοχοΐδη;

Συνθηματική γλώσσα χρησιμοποίησε. Γνωρίζουν και τα λιθάρια Αθηνών, Πειραιώς και περιχώρων πως στην αργκό των αντιεξουσιαστών το -τσέος αποτελεί σύντμηση του ουσιαστικού μπατσέος –εκ του μπάτσος– και κλίνεται ακολούθως: ο -τσέος, του -τσέου, τω -τσέω, τον -τσέο, ω -τσέε, οι -τσέοι, των -τσέων, τοις -τσέοις, τους -τσέους, ω -τσέοι. Επισημαίνοντας η νεαρή βουλεύτρια ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε με τον -τσέο, εννοούσε προφανώς πως συζήτησε με τον επικεφαλής των δυνάμεων καταστολής τον κοινό στόχο να απαλλάξουν την ευρύτερη περιοχή Εξαρχείων απ’ όσους αποστρέφονται την εθνοσωτήριο ανάπτυξη και να μετατρέψουν το κέντρο σε φιλέτο real estate.

Ετερον εκάτερον. Είπε το Κατερινιώ ότι ο υπουργός είδε τον -τσέο και μπέρδεψαν τη βούρτσα με τη Λούτσα οι αδαείς, θεωρώντας λόγω αρμοδιοτήτων ότι αναφερόταν στον Chief Executive Officer της Thomas Cook, δηλαδή στον εκτελεστικό της διευθυντή. Το αρκτικόλεξο του αγγλικού όρου προφέρεται διεθνώς «σι-ι-όου» κι έτσι έσπευσαν να την κατηγορήσουν ότι μένει «πιστή στο δόγμα της υπερήφανης αμάθειας που εισήγαγε πρώτος ο αρχηγός της» δολοφονώντας με στυγερό τρόπο την παγκόσμια οικονομική ορολογία.

Ουδόλως σχετίζεται η πρώην υπουργός με παρακμιακούς τύπους, όπως ο Πολλάκις με τα «χιβ» και τα «κόπι πάστε» ή ο ΘΑλέξης, οι αγγλικούρες του οποίου διασκεδάζουν τους εγχώριους πολιτικούς του αντιπάλους περισσότερο από τους ξένους ηγέτες. Η Κατερίνα τυγχάνει εκλεκτή εκπρόσωπος της νέας γενιάς που τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά της βάζουν τα γυαλιά σε μας τους παλιότερους. Παίζει στα δάχτυλα, ασφαλώς, τα «σι-ι-όου» και τα συναφή. Χρημάτισε άλλωστε και η ίδια κοτζάμ -τσέα σε Μακεδονία και Θράκη και εξυπακούεται πως δεν θα ’κανε παρόμοιο σφάλμα ούτε ως σαρδάμ.

Σεξισμός καραμπινάτος υποβόσκει στο εναντίον της μένος. Στα νιάτα, την ομορφιά της στοχεύει η χολή των επικριτών. Με το όνομα Νοτοπούλου, ομολογουμένως, δύσκολα σταδιοδρομείς πάνω απ’ την Κατερίνη. Στο συλλογικό φαντασιακό του εκείθεν πληθυσμού κύρια αντίθεση παραμένει πάντοτε εκείνη μεταξύ Βορρά - Νότου. Για τους ψηφοφόρους το επώνυμό της σημαίνει συνειρμικά «χαμουτζού». Γι’ αυτό βγήκε τέταρτη στον δήμο απέναντι σε τρεις συνδυασμούς της Δεξιάς. Πάνω που μετακόμισε στην Αθήνα, λοιπόν, στο στοιχείο της, κι άρχισε να βρίσκει τον βηματισμό της, βάλθηκαν να της βάζουν τρικλοποδιές οι αχρείοι.

Δημήτρης Νανούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: