15.9.19

Η δικαίωση για τις Πρέσπες θα αργήσει να έρθει...


Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε περήφανος για την υπογραφή της.

Οπως...
είπε: Είμαι διπλά περήφανος γιατί δεν οπισθοχώρησα μπροστά στο προφανές πολιτικό κόστος που θα είχα, ιδιαίτερα μετά την απόλυτη υποκριτική στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι μια δικαίωση που θα αργήσει να έρθει» είπε χαρακτηριστικά για να στείλει μήνυμα προς την κυβέρνηση λέγοντας «Κάναμε ένα βήμα μπροστά για την Ελλάδα. Πιστεύω ότι το καλό που κάναμε θα το βρούμε μπροστά μας, το κακό που έκαναν κάποιοι πάλι θα το βρουν μπροστά τους.

Ελαφρύνσεις στους ισχυρούς

Σε ό,τι αφορά τις φορολογικές ελαφρύνσεις, είπε: «βεβαίως και πρέπει να υπάρξουν φορολογικές ελαφρύνσεις σε αυτό που λέμε μεσαία τάξη, αλλά βλέπουμε να κατευθύνονται στοχευμένα στους ισχυρούς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «το να δώσει μείωση ΕΝΦΙΑ σε ακίνητα αξίας άνω των 500.000 ευρώ δεν θεωρώ ότι είναι μεσαία τάξη».

«Επίσης δεν θεωρώ ότι η σπουδή να μειωθεί απότομα ο φόρος των επιχειρήσεων διευκολύνει τη μεσαία τάξη», πρόσθεσε.

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε εξάλλου πως «η μεσαία τάξη ξεκίνησε να βλέπει ελαφρύνσεις απ’ τον Σεπτέμβριο του 2018». «Πέρυσι τέτοια εποχή σε αυτή την αίθουσα όλα όσα εξήγγειλα εφαρμόστηκαν και αφορούσαν τη μεσαία τάξη. Η προσπάθειά μας αυτή νομίζω ότι έδωσε μια σημαντική ανάσα σε αυτό που λέμε μεσαία τάξη», είπε και αναφέρθηκε στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στην ενέργεια, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την επιδότηση ενοικίου μεταξύ άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: