19.9.19

Διεθνές ενδιαφέρον για τη δίκη της Χ.Α....

Η ανησυχητική άνοδος της Ακροδεξιάς παγκοσμίως υποχρεώνει την Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα της στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, κυρίως όσο πλησιάζει προς το...
τέλος της και αναμένεται το μήνυμα που θα στείλει η δικαστική απόφαση.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν όλο και πιο στενά την ακροαματική διαδικασία, ενώ δικηγόροι και οργανώσεις που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενημερώνονται για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Με αφορμή και τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, βρέθηκαν στην Αθήνα και παρακολούθησαν δύο συνεδριάσεις του Κακουργιοδικείου οι απεσταλμένοι του «Guardian» Ντάνιελ Τρίλινγκ και της «Frankfurter Rundschau» Μάρτιν Σταϊνχάγκεν, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Φυλετικών Σχέσεων στην Αγγλία, Λιζ Φέκετε, και ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU, Αλεξάντερ Χόφμαν.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» μίλησε μαζί τους για το διακύβευμα της δίκης της Χρυσής Αυγής, τον ρόλο της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην καταπολέμηση του ναζισμού, τη σημασία του αντιφασιστικού κινήματος, τις διαφορές της οργάνωσης του Μιχαλολιάκου με άλλα ναζιστικά μορφώματα και τις διασυνδέσεις ανάμεσα στα ακροδεξιά κόμματα ανά την Ευρώπη.

Διαβάστε αναλυτικότερα στο efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: