20.9.19

Εξω φρενών...


Οι πολίτες κράζουν τον Μπάμπη (BINTEO)...
"Eίναι απαράδεκτο αυτό που είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου». «Αυτός είναι εξωφρενικός, εντελώς εξωφρενικός, αυτή τη στιγμή οι...
άνθρωποι δεν έχουν να φάνε». «Απαράδεκτο, το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να είναι φθηνό για όλον το κόσμο», τονίζουν στο OPEN TV πολίτες στο ερώτημα για το αν συμφωνούν ή όχι με τη δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου για την τιμή του νερού.


Η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, πως το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό δεν προκάλεσε μόνο τις αντιδράσεις πολιτικών αλλά και πολιτών... «Είναι αγαθό πρώτης ανάγκης», τονίζουν οι πολίτες στο OPEN TV (δείτε βίντεο ΕΔΩ).

Πόσο στοιχίζει το νερό στην Ευρώπη

Πόσο ακριβό είναι, όμως, το νερό που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών μας σε σχέση με όσα ισχύουν σε άλλες χώρες; Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, οι Έλληνες πληρώνουν φθηνότερα το νερό σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους. Έτσι ενώ κατά μέσο όρο η τιμή του κυβικού μέτρου φτάνει το 1,5 ευρώ, στην Ιταλία και την Πορτογαλία αγγίζει τα 2 ευρώ, στην Κύπρο ξεπερνάει τα 2,5 ευρώ, στο Βέλγιο φτάνει τα 3,68 ευρώ το κυβικό μέτρο, ενώ στη Δανία εκτοξεύεται πάνω από τα 7 ευρώ.

Ο καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος και πρόεδρος του Global Water PartnerShip, Μιχάλης Σκούλλος, αναφέρει: «Στην Ελλάδα είναι μάλλον φτηνό, είναι πολύ φτηνό. Γίνεται όμως μια σπατάλη νερού και χάνουμε και πολύ νερό στα δίκτυα. Υπάρχει ανάγκη μιας πιο προσεκτικής διαχείρισης του νερού».


Νερό: Φθηνότερο στην Ελλάδα, αλλά ακριβό… λόγω κρίσης

Μπορεί το νερό στην Ελλάδα να είναι φθηνότερο σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά, όπως λένε οι καταναλωτές, λόγω της οικονομικής κρίσης, των χαμηλών εισοδημάτων και των δραματικών ανατροπών του οικογενειακού προϋπολογισμού, στην πράξη για πάρα πολλά νοικοκυριά η τιμή του νερού είναι ακριβή. «Προσέχουμε για να έχουμε», τονίζουν οι καταναλωτές. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα αποθέματα του νερού στη χώρα μας είναι αρκετά, όμως στις αγροτικές περιοχές τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, λόγω των δραστηριοτήτων.

πηγη ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: