16.9.19

«Είμαστε εδώ». Πού;...

Ο Τσίπρας έχει μεγάλο επικοινωνιακό χάρισμα, τι να λέμε τώρα. Το ξέρουν ακόμα και τα ακροδεξιά τρολ του διαδικτύου που...

προσπαθούν να τον αποδομήσουν καθημερινά, μπας και τον εξισώσουν με τον περιορισμένων δυνατοτήτων πρωθυπουργό.

Και είναι εξίσου αλήθεια ότι μία ομιλία και μία συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ήταν αρκετές για να αναθαρρήσει το πληγωμένο 31,5% που τον ψήφισε και βλέπει καθημερινά ειδήσεις να αποκρύπτονται, στρατευμένους δημοσιογράφους της Δεξιάς να αλώνουν το Δημόσιο, εργασιακά δικαιώματα να γκρεμίζονται, ρενβασιστικές συνήθειες να αναδύονται και ανώνυμους διαδικτυακούς στρατούς να επιχειρούν να τρομοκρατήσουν κάθε αντιδεξιό πολίτη.

Ο Τσίπρας έχει την ικανότητα να βάζει τα πράγματα στη θέση τους, να σου τονώνει το ηθικό, να σε κάνει να λες «αξίζει τον κόπο αυτός ο αγώνας». Αυτό όμως πολύ απέχει από το να πεις ότι ο αρχηγός έχει κόμμα ή, πολύ περισσότερο, συνεργάτες – ιδίως στο επικοινωνιακό κομμάτι. Και δεν είμαι πια καθόλου σίγουρος ότι και ο ίδιος καταλαβαίνει σε όλη του την έκταση το έλλειμμα αυτό.

Ποιος, για παράδειγμα, φωστήρας της επικοινωνίας διάλεξε το σύνθημα «Είμαστε εδώ» ως βασικό της επίσκεψής του στη ΔΕΘ; Και σε τι απαντά το «είμαστε εδώ»; Στο ότι έλειπαν δύο ολόκληρους μήνες διακοπές αφήνοντας τη δεξιά προπαγάνδα να γιγαντώνεται; Γυρίσατεεεε; Άντε, καλώς ήρθατε και καλή σχολική χρονιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να καταλάβει ότι απέναντι στην οργανωμένη, αδυσώπητη, γκεμπελική επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ δεν μπορείς να βάζεις να χορεύουν τα τρία γουρουνάκια. Κι αν ασκώ την πιο σκληρή κριτική στο κομμάτι αυτό, είναι γιατί ό,τι γίνει πρέπει να γίνει τώρα που δεν επίκεινται άμεσα εκλογές, που υπάρχει χρόνος για αλλαγές και δοκιμές προσώπων και μεθόδων. Δεν ξέρω κανένα στέλεχος από την επικοινωνιακή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να υποθέσει κανείς ότι έχω τίποτα… προσωπικά. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή τη στιγμή, σε συνθήκες σπίλωσης της πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς, κάτι δεν γίνεται σωστά.

«Είμαστε εδώ» έγραφε στην οθόνη, πίσω από τον Τσίπρα που μιλούσε. Θέλετε την αλήθεια; Είμαστε εκεί, απέναντι, με ένα μιντιακό τσιρότο στο στόμα, απομονωμένοι και υπό διωγμόν. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε, τόσο πιο πιθανό είναι να το διορθώσετε...

Νίκος Μωραΐτης
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: