30.9.19

Χυδαίες θεωρίες συνωμοσίας από τον Μπογδάνο για την τραγωδία στη Μόρια...

Στην ύπαρξη τούρκων πρακτόρων εντός του καταυλισμού προσφύγων στη Μόρια φαίνεται να...
 
αποδίδει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, τις φωτιές που ξέσπασαν το απόγευμα της Κυριακής. «Πριν μερικές ώρες ο Ερντογάν έκανε δήλωση, ότι όποιος ξυπνά τον γίγαντα θα υποστεί τις συνέπειες. Λίγες ώρες μετά καιγόταν η Μόρια» έγραψε σε ανάρτησή του στο τουίτερ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, παίρνοντας ως αφορμή τις πληροφορίες ότι οι φωτιές μπήκαν από πρόσφυγες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απάνθρωπες συνθήκες και το γεγονός ότι 12.000 άνθρωποι στοιβάζονται σε έναν χώρο για 3.000, συνέδεσε τις φωτιές με τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, στους συνήθεις πολύ υψηλούς τόνους, παρουσίασε τη νέα κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού λέγοντας ότι «όταν ξυπνάνε τον γίγαντα θα υποστούν τις συνέπειες.»

Στη συνέχεια μάλιστα, ενέπλεξε στις θεωρίες του και τον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για μυστική συμφωνία με τον Ερντογάν, ώστε να μην ειναι τόσο μεγάλες οι ροές επί ΣΥΡΙΖΑ και να αυξηθούν μόλις επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι το κεντρικό επιχείρημα της ΝΔ προεκλογικά ήταν ότι η χώρα στο προσφυγικό ήταν «ξέφραγο αμπέλι» λόγω της προηγούμενης κυβέρνησης. Μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω του Γιώργου Κουμουτσάκου, αναγνώρισε «γεωπολιτικούς λόγους»...

Πηγή: thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: