17.9.19

Η σύνθετη πολιτική πραγματικότητα...

Και μόνο το γεγονός ότι η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ χρειάστηκε να ξεπεράσει τις 3 ώρες δείχνει τον όγκο και την πολυπλοκότητα που...
χαρακτηρίζουν σήμερα την αντιπολιτευτική ατζέντα.

Μόλις δύο μήνες μετά τις εκλογές, τα μέτωπα που έχουν ανοίξει είναι πολυάριθμα. Αφορούν την οικονομία, τα πλεονάσματα, τα φορολογικά, τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την παλινόρθωση της διαπλοκής, τη ΔΕΗ, την Ελληνικός Χρυσός. Αλλά και πιο θεσμικά ζητήματα όπως τη συνταγματική αναθεώρηση, τον εκλογικό νόμο, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, την ψήφο των ομογενών.

Πολλές από τις πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής απειλούν ευθέως την κοινωνία και υπονομεύουν βασικές δικλίδες προστασίας των αδύναμων. Είναι η ίδια η κοινωνία που πρέπει να οργανωθεί για να τα αποτρέψει. Και η Αριστερά πρέπει να στρέψει προς τα εκεί τις οργανωτικές και πολιτικές της προσπάθειες γιατί αυτή είναι η πρωταρχική της αποστολή: να είναι εκεί που οι αδύναμοι υπερασπίζονται τον εαυτό τους.

Παράλληλα, η αντιπολίτευση οφείλει να πετύχει αυτό που η Ν.Δ. προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει: την απευθείας αντιπαράθεση και την άμεση πολιτική σύγκρουση, ώστε να ξεσκεπαστούν η υποκρισία, η διγλωσσία και οι πραγματικές επιδιώξεις της νέας κυβέρνησης. Αυτό απαιτεί ακατάβλητη και άκρως επιθετική κοινοβουλευτική δραστηριότητα, τεκμηριωμένες θέσεις, ταχύτητα αντιδράσεων, δημιουργία πολιτικών γεγονότων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε μια διαδικασία πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης. Αυτή η ανασυγκρότηση θα πετύχει τους στόχους της αν, μαζί με την πολιτική και προγραμματική ανανέωση του κόμματος, απαντά και στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου και αποτελεσματικού σχεδίου δράσης.

Είναι ψηλά ο πήχης. Αλλά μόνο έτσι αξίζει τον κόπο...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: