16.9.19

«Τρία ψέματα για τη ΔΕΗ»...

Τρία ψέματα σε μία απάντηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χθες, από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη...
ΔΕΘ, μέτρησε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Για του λόγου το αληθές, μιλά για τρία ‘χονδροειδή ψέματα’ που ‘πρόλαβε’ να πει απαντώντας σε μία και μόνο ερώτηση σχετική με τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με τον κ.Κουκουλόπουλο, είπε :

- ότι η η οικονομική δυσπραγία της ΔΕΗ σχετίζεται με την κοινωνική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά με τη δυσχέρεια πολλών να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, ενώ η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δια των αρμοδίων υπουργών εντολή οι οφειλές μέχρι 1000 ευρω να αντιμετωπίζονται ως φυσιολογικές χωρίς καμία απαίτηση από τη ΔΕΗ. 

«Αυτή ήταν η κερκόπορτα που εκτίναξε τους ανείσπρακτους λογαριασμούς απο 1,7 δις ευρώ στα 3,4 δις ευρώ μέσα σε ένα χρόνο! Η ΔΕΗ δηλ. έδινε άτοκο δάνειο αορίστου χρόνου 1.000 ευρω στον καθένα χωρίς να κάνει φυσικά έλεγχο της οικονομικής του κατάστασης. Από την άλλη η ΔΕΗ με τα περίφημα ΝΟΜΕ πουλούσε στους ιδιώτες ανταγωνιστές της ρεύμα φθηνότερο από όσο της κόστιζε», είπε μεταξύ άλλων.

- ότι κράτησε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ αποτρέποντας την πώληση του 17% των μετόχων του Δημοσιου στη ΔΕΗ, ενώ η αλήθεια είναι ότι η πώληση του 17% της ΔΕΗ ήταν και παραμένει υποχρέωση της χώρας με μια βασική αλλαγή που φέρει την υπογραφή Τσίπρα. «Η πώληση του 17% της ΔΕΗ θα πρέπει να πάει εξολοκλήρου στην εξυπηρέτηση του χρέους και ο τρόπος πώλησης δεν αποτελεί απόφαση της ελληνικής δημοκρατίας αλλά του Υπερταμείου στο οποίο και ανήκουν οι μετοχές», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

- ότι με την μικρή ΔΕΗ πωλούνταν οι υδροηλεκτρικές μονάδες και η ΔΕΗ κρατούσε το μουτζούρη που κατά τον κ Τσίπρα είναι οι λιγνιτικές, ενώ η αλήθεια είναι οτι με τη Μικρή ΔΕΗ πωλούνταν το 30% του παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης ( λιγνιτικες, υδροηλεκτρικες, φα) και των πελατών της με ελάχιστο τίμημα 2 δις ευρω και υποχρέωση του επενδυτή να κατασκευάσει τη ΜΕΛΙΤΗ II. Σημαντικό επίσης είναι ότι τα 2 δις ευρω απο την πώληση δεσμεύονταν με το νόμο για επενδύσεις στη Δυτική Μακεδονία.

«Ο κ Τσιπρας παραχώρησε κοντά στο 30% της πελατείας της ΔΕΗ στους ιδιωτες χωρίς η επιχείρηση να εισπράξει ούτε ενα ευρω και έβγαλε στο σφυρί το 40% των λιγνιτικων μονάδων», πρόσθεσε, καταλήγοντας ότι στη Δυτική Μακεδονία δεν αναφέρθηκε ο κ Τσίπρας. «Τι να πει άλλωστε όταν η δραματικη συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας ξεκίνησε το 2015 με τις δικές του αποφάσεις στην ενέργεια και χωρίς την εκπόνηση του παραμικρού εναλλακτικού σχεδίου», έγραψε στα social media...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: