5.9.19

Η ενδεκάδα της Εθνικής με τη Φινλανδία...


Με 2 παίκτες από τον Παναθηναϊκό, μετά από 7 χρόνια...

Από το μεσημέρι είχε γίνει γνωστή η πρώτη ενδεκάδα του Φαν Σιπ στην Εθνική Ελλάδας και το γεγονός πως ο Ολλανδός είχε προβεί σε αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, χρησιμοποιώντας νέα πρόσωπα ως βασικούς και...
αφήνοντας στον πάγκο τους Ζέκα, Σάμαρη και Βλαχοδήμο μεταξύ άλλων. Πλέον η Ενδεκάδα έγινε και επίσημος γνωστή χωρίς να έχει αλλάξει κάτι.

Η ενδεκάδα της Ελλάδας αποτελείται από τους:

Μπάρκα, Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Σταφυλίδη, Κουρμπέλη, Μπουχαλάκη, Κολοβό, Μασούρα, Βρουσάι, Κουλούρη.

Στο 4-2-3-1 του Ολλανδού ο Μπάρκας θα είναι κάτω από τα γκολπόστ με τους Τοροσίδη και Σταφυλίδη στα δυο άκρα ενώ οι δυο στόπερ θα είναι οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς. Οι δυο αμυντικοί χαφ θα είναι οι Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης και η τριάδα μπροστά τους θα αποτελείται από τους Βρουσάι, Μασούρα και Κολοβό ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Κουλούρης.

Ενώ η ενδεκάδα της Φινλανδίας είναι η εξής: Χραντέτσκι, Ραιτάλα, Τοίβιο, Αρατζούρι, Ουρόνεν, Σπαρβ, Καμαρά, Λουντ, Σοίρι, Πούκι, Τουόμινεν.

Μάλιστα, έπρεπε να περάσουν επτά χρόνια για να έχει και πάλι ο Παναθηναϊκός περισσότερους από έναν παίκτη στην ενδεκάδα της Εθνικής ομάδας. Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2012 όταν η γαλανόλευκη υποδέχθηκε τη Λιθουανία στο «Γ. Καραϊσκάκης» στα πλαίσια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Τότε, λοιπόν, η βασική ενδεκάδα εκείνου του αγώνα περιλάμβανε τρεις παίκτες που άνηκαν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τους Ορέστη Καρνέζη, Νίκο Σπυρόπουλο και Κώστα Κατσουράνη. Έκτοτε η βασική ενδεκάδα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ουδέποτε είχε πάνω από έναν παίκτη του τριφυλλιού.

Σήμερα, λοιπόν, στην ενδεκάδα που παρατάσσει ο Τζον Φαντ Σιπ βρίσκονται οι Δημήτρης Κουρμπέλης και Δημήτρης Κολοβός. Έπρεπε να περάσουν επτά χρόνια για να έχει ο Παναθηναϊκός διπλή εκπροσώπηση στην ελληνική ενδεκάδα. Μεσολάβησε μία παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πολλά ακόμα παιχνίδια προκριματικών και αυτό αποτελεί και ένα δείγμα της έλλειψης Ελλήνων παικτών στο πράσινο ρόστερ επί σειρά ετών...

Πηγή: sdna

Δεν υπάρχουν σχόλια: