30.9.19

Εγκληματικό κυβερνητικό «βραχυκύκλωμα»...

Ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο με τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ήταν γνωστό εδώ και καιρό, παρά τη μιντιακή εικόνα «κανονικότητας». Αυτό που προστίθεται πλέον είναι ότι...

αρχίζει να συγκεντρώνει τη διεθνή κατακραυγή για το κολαστήρια της Μόριας και άλλα μικρότερα, όπου οι θάνατοι είναι πλέον καθημερινότητα.

Την Κυριακή μια γυναίκα απανθρακώθηκε και άλλοι πρόσφυγες τραυματίστηκαν σοβαρά σε μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Μόρια, πιθανόν από βραχυκύκλωμα, ενώ η κατάσταση παραμένει έκρυθμη καθώς σε υποδομές για 3.000 ανθρώπους διαβιούν σήμερα 13.000 σε άθλιες συνθήκες, με τον αριθμό να έχει εκτοξευτεί το τελευταίο διάστημα.

Το αδιέξοδο είναι προφανές από το γεγονός ότι μετά την τραγωδία που σημειώθηκε η πρώτης της αντίδραση είναι να στείλει διμοιρίες με ΜΑΤ στη Λέσβο, ενισχύοντας την εξέγερση των ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί στον καταυλισμό. Ενώ στα νησιά επικρατεί το χάος, στην ηπειρωτική χώρα, η κυβέρνηση επίσης αδυνατεί να διαχειριστεί τις τοπικές κοινωνίες και έτσι καθυστερεί δραματικά η αποσυμφόρηση των νησιών. Από τη μία οι μικροπολιτικές αγκυλώσεις και από την άλλη το γεγονός πως η ΝΔ, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, είχε φροντίσει να ποτίσει με αντιμεταναστευτικό δηλητήριο τις τοπικές κοινωνίες, έχουν οδηγήσει τη διαχείριση σε ένα εγκληματικό αδιέξοδο.

Ενώ στο παρελθόν τα στελέχη της διαδήλωναν χέρι-χέρι με την ακροδεξιά, τώρα οι κομματάρχες της ΝΔ είναι αναγκασμένοι να «βάζουν πλάτη» στην κυβέρνηση για τις συγκεντρώσεις ενάντια στους πρόσφυγες. Το «κενό» εντόπισε έγκαιρα ο Κυριάκος Βελόπουλος, που προέβη σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα υποστηρίζοντας ότι «οι λαθροεισβολείς, βάζουν οι ίδιοι τις φωτιές», σε ύφος και εκφορά που δεν διαφέρει σε τίποτε από τη Χρυσή Αυγή. Εκτός συναγωνισμού ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος που «βλέπει» συνωμοσία των Τούρκων και του Ερντογάν πίσω από τη φωτιά στη Μόρια! Και αν αρχικά φαίνεται για μια δήλωση που στερείται σοβαρότητας, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Όταν ένας κυβερνητικός βουλευτής κατηγορεί τη γείτονα για ένα τέτοιο ζήτημα, οποιαδήποτε στοιχειωδώς σοβαρή κυβέρνηση θα όφειλε να τον έχει «μαζέψει» άμεσα πριν προκαλέσει μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα.

Όσο και αν τα φιλικά ΜΜΕ της κυβέρνησης υποβαθμίζουν το θέμα η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική και η κυβέρνηση ανήμπορη να τη διαχειριστεί, έχοντας «σηκώσει τα χέρια ψηλά» και έχοντας χάσει κάθε έλεγχο. Ο Πρωθυπουργός, βέβαια, συνεχίζει τις οικογενειακές του επισκέψεις στις ΗΠΑ και βρίσκει χρόνο να βγάζει ανακοινώσεις όταν υπάρχουν αθλητικές διακρίσεις. Όμως δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει ούτε δήλωση για το μείζον ζήτημα, εγκλωβισμένος και ο ίδιος σε ένα εγκληματικό παρελθόν και την αποτυχία της κυβέρνησής του στο προσφυγικό...

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: