21.9.19

Κάτι για τις πρώτες εντυπώσεις...

To τι έκανε ή δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ανήκει στο παρελθόν πια, άρα δεν απασχολεί πολύ κόσμο -μπόρα ήταν και πέρασε; Εστιάζει κανείς πλέον στις δηλώσεις ενίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και αντιλαμβάνεται ότι ούτε σε αυτούς ευδοκιμούν η...

σωφροσύνη και η σοβαρότητα [από «λογική» όμως να φάν' κι οι κότες].

Οι ευρωπαϊστές υποστηρικτές τους θεώρησαν ότι θα επανακάμψει η «κανονικότητα» με τη φιλελεύθερη απλοϊκότητα που διακρίνει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και ότι θα εκλείψουν φαινόμενα αφόρητου λαϊκισμού, όπως έλεγαν για τους προηγούμενους. Ας σταθούμε λίγο και θα δούμε τούτοι εδώ σε πόσες αστοχίες έχουν να προβούν -αυτό το μαρτυρεί η αλαζονική τους πεποίθηση ότι έχουν λαϊκό έρεισμα.

Το έρεισμα τούτο -και ας το θυμούνται καλά- είναι περιστασιακό και προέκυψε από την αδυναμία της Αριστεράς να μιλήσει με αριστερό λόγο [που δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο παρά η ικανοποίηση χρόνιων εκκρεμοτήτων, που ταλάνιζαν το ελληνικό Δημόσιο και την ελληνική κοινωνία -σιγά τον αριστερό λόγο μετά από τόσες κατραπακιές που έχει δεχτεί σε οικουμενικό επίπεδο].

Δεν νομίζω να έχει κανείς την εντύπωση, μετά και τις πρώτες ενδείξεις, ότι οι νέοι κυβερνώντες θα επιτύχουν πολλά πράγματα. Δεν γνωρίζουν την κοινωνία οι άνθρωποι. Αυτό το παθαίνουν όσοι κατακτούν την εξουσία -νομίζουν ότι πραγματικότητα είναι οι δικές τους αποφάσεις ή οι νουθεσίες των συμβούλων τους. Σύντομα πολλοί θα είναι αυτοί που θα δηλώσουν μετάνοια που ψήφισαν αυτή την κυβέρνηση.

Ολα αυτά δεν είναι εικασίες, προκύπτουν από την εικόνα που έχουν δείξει ώς τώρα οι καινούργιοι διαφεντευτές του τόπου -αυτό θα φανεί καλύτερα σε λίγους μήνες, όταν θα αποδειχτεί για ποιους δουλεύουν στην πραγματικότητα· όχι για τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας πάντως [αν και το τελευταίο έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται].

Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι σύμβουλοί τους, καθώς και όσοι από τα μίντια τους υποστηρίζουν με φανατισμό, ιδέα δεν έχουν από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν κόσμο και κοσμάκη· το πολύ να γνωρίζουν τις ίντριγκες που πλέκονται ή που εξυφαίνονται στα επιχειρηματικά γραφεία, άσε που οι υπουργοί φαίνονται άπειροι και οι ίδιοι και αμήχανοι όταν δέχονται κάποια απροσδόκητη ερώτηση, πέρα από αυτές που έχουν συνηθίσει να ακούνε από σφουγγοκωλάριους.

Κάθε μέρα από τούδε και στο εξής θα είναι τελείως διαφορετική σε ό,τι αφορά το λαϊκό έρεισμα που προαναφέρθηκε κι έτσι θα αναγκαστούν να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι. Το ότι πολλοί ψηφοφόροι εξακολουθούν να είναι αμήχανοι και πολιτικά άστεγοι τους βοηθά ίσως ακόμη, αλλά αυτό επιλύεται εύκολα από το απρόσμενο της συμπεριφοράς του λαού [η έννοια λαός εδώ εκλαμβάνεται με θετικό πρόσημο].

Αυτά τα επιδερμικά με τους κυβερνώντες -με την αντιπολίτευση έχουμε άλλα μαντάτα. Ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει πού βρίσκονται και άρα δεν ξέρουν πού πατάν και πού πηγαίνουν. Θα συνέλθουν, πού θα πάει, δεν είναι βέβαιο όμως αν θα προκάμουν τις εξελίξεις ή κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση τους και στη συνέχεια την εξουσία. Εδώ που τα λέμε [που λέει το πρώην πρωθυπουργικό ζεύγος είναι το αληθινό], δεν κατέκτησαν ποτέ την εξουσία παρά την απλή διακυβέρνηση. Ξέρω γω -τι να πει κανείς.

Γιώργος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: