19.9.19

Ψηλά τις γροθιές γιαγιά!...


ΒΙΝΤΕΟ...

Στην εμβληματική υψωμένη γροθιά της γιαγιάς, στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αντανακλάται το μήνυμα του αντιφασιστικού αγώνα, που οδηγεί στην εξόντωση το νεοναζιστικό μόρφωμα της...
Χρυσής Αυγής.

Η ηλικιωμένη κυρία, βγήκε στο μπαλκόνι της στο Κερατσίνι, όταν η πορεία έφτασε κοντά της, χειροκρότησε τους διαδηλωτές και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία της ύψωσε τη γροθιά της, θυμίζοντας ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία δεν κάνει διακρίσεις, ούτε στην ηλικία.

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, το αντιφασιστικό κίνημα θρηνεί την απώλεια και αναμένει την απονομή δικαιοσύνης, έστω και καθυστερημένα. Η οργανωμένη εκτέλεση του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά ήταν η αρχή του τέλους για τη νεοναζιστική οργάνωση, το σημείο μηδέν από το οποίο ξεκίνησε η πτώση. Έκανε ευρέως γνωστή, ακόμη και σε αυτούς που δεν ήθελαν να τη δουν, την εγκληματική δράση και την οργάνωση της συμμορίας, τη διείσδυσή της στην ΕΛΑΣ και την κάλυψη που της παρείχε.

Οδήγησε επίσης στη διακοπή των υπόγειων επαφών των νεοναζί με υψηλόβαθμα στελέχη της τότε κυβέρνησης Σαμαρά, τερμάτισε τις ανιστόρητες θεωρίες των δύο άκρων και έθεσε το πολιτικό σύστημα και τη Δικαιοσύνη ενώπιον των ευθυνών τους. Εκείνη τη νύχτα στην Αμφιάλη, ακόμη και αν το μιντιακό σύστημα - που ξέπλυνε και ανέδειξε τη Χρυσή Αυγή - μιλούσε για «ποδοσφαιρικό καυγά», ξεκίνησε η πτώση της Χρυσής Αυγής και η πλήρης αποδοκιμασία της κοινής γνώμης τόσο στις δολοφονικές πρακτικές της όσο και στην ανεξέλεγκτη δράση της.

Η γιαγιά με τις υψωμένες γροθιές υπενθύμισε από τις εργατικές συνοικίες του Πειραιά ότι ο αντιφασιστικός αγώνας κατάφερε να οδηγήσει τους νεοναζί στη δικαιοσύνη και τη Χ.Α. εκτός Βουλής, ένα βήμα από τη διάλυση. Όπως και η μάνα του δολοφονημένου Φύσσα με την αστείρευτη δύναμη, αποδεικνύουν την αξία του αγώνα σε όσους δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ένος αγώνα που δεν σταματάει, ενός αγώνα που συνεχίζεται αδιάκοπα, καθώς εκτός από τις μαύρες μπλούζες, ο φασισμός φοράει και «γραβάτες»...



tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: