15.9.19

Επιχειρήσεις φιάσκο στα Εξάρχεια...


Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε και για το δόγμα «νόμος και τάξη» της Νέας Δημοκρατίας και τις τελευταίες επιθετικές κινήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια.

«Η...
προσπάθεια παραγωγής επικοινωνίας και όχι πολιτικής ουσίας μπορεί να έχει πρόσκαιρο αποτέλεσμα σημαντικό, αλλά δεν έχει βάθος. Το μόνο που βλέπουμε είναι επιχειρήσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα που καταλήγουν σε εικόνες ντροπής όπως αυτή με τη μωρομάνα πρόσφυγα να παίρνει τα ιμάτιά της και να καταλήγει σε κλούβα των ΜΑΤ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει «δεν είναι αυτή η μάνα το πρόβλημα, αλλά οι σπείρες της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών. Ούτε η επέλαση των δυνάμεων καταστολής σε πολιτιστικά γεγονότα είναι λύση».

«Εμείς κάναμε σημαντική προσπάθεια. Είχαμε τρεις σημαντικές επιτυχίες όπου η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρες διακίνησης και αρκετά κιλά ναρκωτικών ουσιών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να τονίσει «βεβαίως δεν λύσαμε το πρόβλημα των Εξαρχείων γιατί θέλει μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην προσπάθεια να αλλάξει η περιοχή με καθημερινές παρεμβάσεις και να δοθεί η αίσθηση της ασφάλειας στους πολίτες».

Έστειλε, παράλληλα, μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέροντας «Είναι ένα πράγμα να μη μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί και άλλο πράγμα είναι να το γιγαντώνεις. Η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική των επικοινωνιακών κινήσεων χωρίς ουσία».

 πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: