15.9.19

«Η καταστροφολογία των προηγούμενων ετών διαψεύδεται»...

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αποσυνδεθεί από τις βασικές προεκλογικές του υποσχέσεις και, τώρα που αυτές αποδείχθηκαν έωλες, ξαναμοιράζει τα κομμάτια μιας...

ήδη μοιρασμένης πίτας και το κάνει με άνισο κοινωνικά τρόπο σε σύγκριση με το πακέτο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει για το 2020», αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β’ Δυτικού Τομέα Αθηνών σημειώνει, υπό μορφή ρητορικού ερωτήματος: «Αμφισβητεί κανείς ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε γεμάτα ταμεία ενώ τα παρέλαβε άδεια; Ότι αν δεν είχαμε βγει από τα μνημόνια και η κατάσταση στην οικονομία δεν ήταν σοβαρά βελτιωμένη, δεν θα μπορούσαν να ανακοινωθούν ούτε αυτά τα ανεπαρκή μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ;».

Ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προσθέτει ότι «δεν είναι κατηγορία ότι η κυβέρνηση της ΝΔ "τρώει από τα έτοιμα" αλλά αντικειμενική διαπίστωση που διαψεύδει την καταστροφολογία των προηγούμενων ετών και δημιουργεί υποχρεώσεις για το μέλλον».

Αναφορικά με την ανάπτυξη τονίζει ότι πέραν των αναγκαίων ισχυρών ρυθμών, το ζητούμενο είναι να είναι διατηρήσιμη, βιώσιμη και δίκαιη και σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «το σύμπλεγμα τουρισμού και real estate δεν μπορεί από μόνο του να οδηγήσει σε μια ισχυρή αλλά και διατηρήσιμη ανάπτυξη υψηλής προστιθέμενης αξίας αν δεν συνδεθεί με την πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση, όπως επιδιώκαμε εμείς, και με μια σύγχρονη βιομηχανική πολιτική».

Ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι «η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι διατηρήσιμη αν δεν στηρίζεται σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος». Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και πέτυχε «να προασπίσει τον δημόσιο χώρο και τα δημόσια αγαθά, παρά τις πιέσεις που μας ασκούνταν από διάφορες πλευρές. Γι' αυτό και προτάξαμε και επιτύχαμε διαπραγματευτικά την πολύπλευρη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αντί μονομερών αποκρατικοποιήσεων».

«Έτσι και “όχι” σε ιδιωτικοποιήσεις είπαμε και πολλά κερδήθηκαν υπέρ της κοινωνίας μέσω της αναδιαπραγμάτευσης των αρχικών συμβάσεων, όπως στην περίπτωση της COSCO, του Ελληνικού και άλλων».

Είπε ότι ο νυν υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης «έχει εκφραστεί θετικά για το έργο που αφήσαμε στο υπουργείο και δεσμεύτηκε να το σεβαστεί και να ολοκληρώσει ορισμένες εκκρεμότητες», ενώ «αναγνώρισε ορθώς τις μεγάλες δυνατότητες της αναπτυξιακής τράπεζας, όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα, ούτε ανακοίνωσε την ίδρυση παραρτήματός της στην Θεσσαλονίκη, όπως προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος».

«Αναμένουμε την ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία της αναπτυξιακής τράπεζας και των ειδικών επενδυτικών ταμείων, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που είχαν γίνει και είχαν ψηφιστεί και από τη ΝΔ στη Βουλή» προσέθεσε.

Ο Γ. Δραγασάκης είπε ότι απαιτείται η οργανωτική διεύρυνση και η λειτουργική αναβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς «ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και του έδωσε ένα ποσοστό σχεδόν 32%, δεν ψήφισε απλώς ένα κόμμα ή έναν ηγέτη, αλλά και μια εναλλακτική προοδευτική προοπτική. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθήκον να μεταφράσει αυτήν την εντολή σε συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο»...

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: