15.9.19

«Η επικουρική ασφάλιση οδηγείται σε μαρασμό...


...με τη "μέθοδο Παυσανία"»...

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υποδιοικητής του ΕΤΕΑΕΠ υπέβαλε και γραπτώς την παραίτησή του προς τον αρμόδιο υφυπουργό Ν. Μηταράκη. Στο κείμενο επιστολής, την οποία συνυπογράφουν ο Μ. Μπασιούκας και τα...
μέλη του Δ.Σ. Κ. Κωσταράκος και Ηλ. Τριανταφυλλόπουλος, επισημαίνεται η μεγάλη αγωνία για το μέλλον του ΤΕΑΥΕΚ και την απαξίωσή του.

Αυτή η αγωνία οδήγησε και τον απερχόμενο υποδιοικητή, με τη συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.», να δημοσιοποιήσει την πραγματική εικόνα του Ταμείου.

«Ο πρωθυπουργός, τα κόμματα, η αντιπολίτευση πρέπει να ξέρουν ποια είναι η πραγματική εικόνα του Ταμείου. Δεν αρκούν αυτά που λένε οι υπουργοί. Πρέπει να ξέρουν ότι το επικουρικό ασφάλισης, το ΤΕΑΥΕΚ, που σήμερα δίδεται βορά στις ιδιωτικές εταιρείες κατόρθωσε μέσα από σκληρή δουλειά της πλειονότητας του προσωπικού και της διοίκησης όχι μόνο να ορθοποδήσει, αλλά να βελτιώσει όλους τους δείκτες λειτουργίας του, δημιουργώντας για πρώτη φορά πλεονάσματα», σημειώνει ο κ. Μπασιούκας.

«Θέλω να ξέρουν όλοι τι υπάρχει και τι αφήνουμε πίσω. Κανείς δεν μπορεί να διαχειριστεί εν λευκώ τα χρήματα των εργαζομένων και των εργοδοτών και την περιουσία που χτίστηκε με μεγάλο αγώνα».























Πλεόνασμα

Και τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά:

«Το Ταμείο, που μέχρι το 2016 ήταν ελλειμματικό, κατόρθωσε όχι μόνο να ορθοποδήσει αλλά και να εμφανίζει σήμερα πλεόνασμα που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Αυξημένη κατά 23,84% είναι και η αξία των μεριδίων μας, 1,38 δισ. ευρώ, ενώ η πραγματική αξία της περιουσίας, αν υπολογίσουμε και τα 2,5 δισ. του PSI, ξεπερνά τα 7 δισ.»...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: