16.9.19

Ζούλας και Γαμπρίτσος υποσχέθηκαν ανεξάρτητη ΕΡΤ...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Επικυρώθηκε σήμερα (Δευτέρα) από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο διορισμός του Κωνσταντίνου Ζούλα και του Γιώργου Γαμπρίτσου στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ αντιστοίχως.

Διορισμός βέβαια που...
ήταν γνωστός πολύ καιρό πριν. Πριν καν γίνει ο διαγωνισμός. Τέτοια ταχύτητα η κυβέρνηση.

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής διατύπωσε θετική γνώμη κατά πλειοψηφία και για τους τέσσερις προτεινόμενους για τη Διοίκηση της ΕΡΤ, δηλαδή, εκτός του Ζούλα και του Γαμπρίτσου, του Νίκου Ελματζιόγλου και της Ιωάννας Στεφανάκη για τις θέσεις δύο μελών στο ΔΣ. «Υπέρ» της πρότασης της κυβέρνησης τάχθηκε η Ν.Δ. «Κατά» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. «Παρών» δήλωσαν το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ 25.

«Η εντολή του πρωθυπουργού είναι το αυτονόητο στοίχημα και το όραμα που έχουμε: να γίνει επιτέλους η ΕΡΤ αυτό που περιμένουν οι πολίτες από εκείνη. Ένας σύγχρονος, ανεξάρτητος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, παρέχοντας αντικειμενική ενημέρωση, και υψηλής στάθμης προγράμματα, επιμορφωτικά και πολιτιστικά», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζούλας που μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.

Τι είχε να απαντήσει για αυτό το πρωτοφανές γεγονός, να παίρνει τα ηνία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος; «Η απάντηση βρίσκεται στη δημοσιογραφική μου πορεία των σχεδόν 30 ετών, την οποία δεν θα δεχόμουν να διακυβεύσω αν δεν είχα την ρητή εντολή του πρωθυπουργού, να αποκτήσει επιτέλους η ΕΡΤ τον ρόλο που της επιτάσσει το Σύνταγμα»». Αστεία απάντηση.

Ο Γιώργος Γαμπρίτσος έχει εργαστεί στο Mega, τη Nova και την Cosmote, αλλά και στην ΕΡΤ πριν από 9 χρόνια, για ένα πολύ μικρό διάστημα. «Δεν έχω κομματική ταυτότητα. Πηγαίνω στην ΕΡΤ ως τεχνοκράτης και όχι ως εκπρόσωπος κόμματος», δήλωσε στην Επιτροπή. «Γνώμονάς μου θα είναι ο επαγγελματισμός και το σωστό, ο πλουραλισμός και η εγκυρότητα στην ενημέρωση». Χαρακτήρισε, επίσης, μεγάλο στοίχημα να έρθει η ΕΡΤ σε επαφή με το νεανικό κοινό.

Μίλησε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας που παρουσίασε ενώπιον της Επιτροπής τους τέσσερις προτεινόμενους.

«Βασικός μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η θωράκιση της ανεξαρτησίας της δημόσιας τηλεόρασης, με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων, καθώς και η εξασφάλιση του πλουραλισμού και της ποιότητας του προγράμματός της. Απαιτούνται άνθρωποι με γνώση και εμπειρία, με θέληση και αποφασιστικότητα, ώστε να καταφέρει η ΕΡΤ να προσφέρει ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση και ποιοτικό πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Πέτσας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: