20.9.19

Σσσσσσσσσ, ο Μπάμπης μας (ξανα)εξηγεί τη μπαρούφα...

ΒΙΝΤΕΟ

Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου σχετικά με την τιμή του νερού.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επανήλθε επί του θέματος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, εμμένοντας στις...
αρχικές του δηλώσεις.

Όπως είπε, η κουβέντα ήταν στην υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, σε κενό της οποίας ο ίδιος πρότεινε να συζητηθεί «το θέμα της κοστολόγησης του νερού».

«Οι εταιρείες όπως η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ διαχειρίζονται καλά τις τιμές, υπάρχουν κι άλλες όμως, που βάζουν πολύ χαμηλά την τιμή και υπάρχει σπατάλη», εξήγησε και τόνισε ότι, «αυτό που με ενοχλεί είναι όταν παίρνεις μία φρασούλα από μία συζήτηση σαν κι αυτήν και τη δίνεις από δω και από εκεί».

Τόνισε παράλληλα ότι «έχουμε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις» και όταν θα συζητηθεί το θέμα αυτό, «θα φανεί γιατί είχα δίκιο».

Ερωτηθείς αν η δήλωσή του ήταν μία έμμεση προαναγγελία αύξησης της τιμής του νερού, το διέψευσε και όσο αφορά στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ δήλωσε πως «η τιμή της ΕΥΔΑΠ είναι καλή, δεν υπάρχει λόγος να ανεβάσουμε».

Οι αρχικές δηλώσεις και η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είχε πει στις αρχικές του δηλώσεις ότι: «Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα. Πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας στη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Πολυ καλό παράδειγμα για τον Ασωπό. Η προσπάθεια που γίνεται είναι σχεδόν πρότυπη», προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσω του γραφείου Τύπου του ξεκαθάρισε ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας»...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: