5.9.19

Σημαιοφόροι μόνο οι άριστοι του Δημοτικού!...

Άντα Ψαρρά

Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία στις παρελάσεις δήλωσε στον Alpha η εκ των αρίστων της κυβέρνησης υπεύθυνη υπουργός Νίκη Κεραμέως. Το...
μέτρο της κλήρωσης ανάμεσα στα παιδάκια του Δημοτικού που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τροποποιείται, μια και ο άριστος από το... νήπιο φαίνεται.

Ας σηκώνουν, λοιπόν, ανάλογα με τη βαθμολογία, τη σημαία και τα εξάχρονα, οκτάχρονα και δεκάχρονα. Ας σηκώνουν τη σημαία και οι αριστούχοι γυμνασιόπαιδες, φοιτητές, και ει δυνατόν οι αριστούχοι απόφοιτοι του κολεγίου και του Χάρβαρντ να είναι επικεφαλής της κάθε παρέλασης. 

Όμως πώς εξηγεί η υπουργός και οι ταυτιζόμενοι μαζί της το γεγονός ότι -ανατρέχοντας στο ένδοξο παρελθόν- διαπιστώνει κανείς ότι στην πρώτη γραμμή κάθε πολεμικού μετώπου πρώτοι πήγαιναν πάντα οι πιο φτωχοί, οι πιο αγράμματοι, οι πιο «αναλώσιμοι» και όποτε χρειάστηκε να κρατήσει εκεί μπροστά κάποιος τη σημαία, κανείς δεν κοίταζε τι βαθμό είχε στο απολυτήριο! 

Καλοί οι «άριστοι», λοιπόν, για την οδό Σταδίου, αλλά τα δεκάδες ηρωικά ονόματα που είναι σκαλισμένα στις επιγραφές του κάθε μνημείου της Ελλάδας είναι κατά κανόνα παιδιών από λαϊκές και φτωχές οικογένειες.

Και μην ξεχνάμε ότι και σε καιρό ειρήνης στον στρατό οι άριστοι πρωτοπορούν δεκαετίες τώρα όχι στις παρελάσεις, αλλά στα βύσματα! Εκτός αν και αυτό είναι ένας ακόμα τρόπος αναγνώρισης των αξίων!...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: